Bra saker att veta #3

Dagens ämne: Studentorganisationerna på Campus Helsingborg!

Stampus är den studentförening som mest liknar nationerna i Lund, det är alltså Stampus som står för vår studentfritid i Helsingborg. Stampus huserar på Villan där det festas på torsdagar och varannan lördag. Det är på Villan alla sittningar, alla punschbingos och tjejkvällar hålls, allt i Stampus regi. Vi andra organisationer har också en del saker som vi hittar på på Villan, men oftast är det Stampus som basar där. Som student i Helsingborg kan man bland annat engagera sig i Stampus genom att kränga mat och dricka i bar- och matlag. Mer info om Service Management Ekonomernas bästa kompisar och godaste grannar  hittar du här.

På tal om grannar, i det andra rummet bredvid Service Management Ekonomernas kontor befinner sig Ingenjörsektionen. Det är kårorganisationen för alla som läser till ingenjör på Campus Helsingborg. De är väldigt trevliga, även om de har en förkärlek till Bamse och att springa runt i overaller.

På andra huset befinner sig Lunds Socialhögskolas Studentkår, LSHS. De företräder alla socionomer som läser på Campus. Vi vet inte jättemycket om socionomerna som grupp, men de verkar väldigt trevliga.

Ett annat trevligt gäng är Spexet. De bjuder in till föreställning en hektiskt vecka framåt vårkanten. Undertecknad har själv varit med och lagat mat till en drös hungriga scengågare och bara det är en upplevelse vill jag lova.

Sist, störst och vackrast är givetvis Service Management Ekonomerna. Vi har två huvudsakliga syften: att bevaka våra utbildningar och att ordna så att våra medlemmar på olika spännande vis får möjlighet att fraternisera med näringslivet och arbetsmarknaden. Vi fixar helt enkelt med att hålla kvaliteten på utbildningen på topp och att göra våra medlemmar lite kaxigare på arbetsmarknaden. (Sedan anordnar vi även en nollning, men det vet nog de flesta vid det det här laget.)

Det var allt för denna gången!

/Cecilia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0