Glömde nästan den bästa!


Glömde nästan den bästa!


Ett par bilder från första dagen








imorgon smäller det


Novischeriet är laddat.
Styrelsen är laddade.
Faddrarna är laddade.
Nollorna är laddade.

vad gör vi?
NU KÖR VI!

SERVICE MANAGEMENT EKONOMERNAS NOLLNING 2009
STARTAR IMORGON 16.00!





Fil:Konsul Perssons villa.jpg

Världens bästa studenthus: VILLAN! Här syns vi imorgon kl 16!

Dags att liva upp bloggen!

FEM DAGAR KVAR!



Och så här kan er nollning se ut ;)
Med andra ord, rolig!!!

Bra saker att veta #4

Dagens ämne: Studentbostadssituationen i Helsingborg!

I Lund tältar studenterna och rektor Per Eriksson hyr ut sin soffa till hemlösa studenter. Tjugo tågminuter norrut, i Helsingborg, finns det omkring fyrtio boendemöjligheter kvar till studenter. Vi har med andra ord ett litet överskott hos oss.

Det är ganska fantastiskt.

Saknar du boende til hösten? Kontakta Studentbostadssamordnare Axel på http://www.helsingborgsstudent.se/.


Fint va?

/Cecilia

Det verkar som att ingenjörerna börjar nu.

Efter en sommar med ett öde Campus, där kylskåpen luktat illa av kvarglömd mat och där vi enstaka tappra själar som stannat kvar över sommaren fått navigera oss mellan sophögarna (eftersom vi aldrig varit här samtidigt som nyckeln till soprummet varit här) så börjar det nu hända saker. Igår insåg vi att vi hädanefter kommer att vara här så mycket att det faktiskt är lönt att köpa mjölk till kaffet. Och idag, idag är vår lilla dungeon bakom cafeterian fylld med ingenjörer. De har liksom vi fått sina novischeri- och faddertröjor. Och jag inser att Varannan Vatten förenar oss. (Och oförmågan att få till andra villiga sponsorer, men det är en annan historia.)

Det börjar nu!

/Cecilia

Bra saker att veta #3

Dagens ämne: Studentorganisationerna på Campus Helsingborg!

Stampus är den studentförening som mest liknar nationerna i Lund, det är alltså Stampus som står för vår studentfritid i Helsingborg. Stampus huserar på Villan där det festas på torsdagar och varannan lördag. Det är på Villan alla sittningar, alla punschbingos och tjejkvällar hålls, allt i Stampus regi. Vi andra organisationer har också en del saker som vi hittar på på Villan, men oftast är det Stampus som basar där. Som student i Helsingborg kan man bland annat engagera sig i Stampus genom att kränga mat och dricka i bar- och matlag. Mer info om Service Management Ekonomernas bästa kompisar och godaste grannar  hittar du här.

På tal om grannar, i det andra rummet bredvid Service Management Ekonomernas kontor befinner sig Ingenjörsektionen. Det är kårorganisationen för alla som läser till ingenjör på Campus Helsingborg. De är väldigt trevliga, även om de har en förkärlek till Bamse och att springa runt i overaller.

På andra huset befinner sig Lunds Socialhögskolas Studentkår, LSHS. De företräder alla socionomer som läser på Campus. Vi vet inte jättemycket om socionomerna som grupp, men de verkar väldigt trevliga.

Ett annat trevligt gäng är Spexet. De bjuder in till föreställning en hektiskt vecka framåt vårkanten. Undertecknad har själv varit med och lagat mat till en drös hungriga scengågare och bara det är en upplevelse vill jag lova.

Sist, störst och vackrast är givetvis Service Management Ekonomerna. Vi har två huvudsakliga syften: att bevaka våra utbildningar och att ordna så att våra medlemmar på olika spännande vis får möjlighet att fraternisera med näringslivet och arbetsmarknaden. Vi fixar helt enkelt med att hålla kvaliteten på utbildningen på topp och att göra våra medlemmar lite kaxigare på arbetsmarknaden. (Sedan anordnar vi även en nollning, men det vet nog de flesta vid det det här laget.)

Det var allt för denna gången!

/Cecilia


Lite historiskt, på min ära.

Service Management Ekonomerna ska anställa för första gången någonsin. Det är lite fantastisk vill jag påstå. Allt administrativt kring att anställa bildar minst sagt en djungel och man känner sig väl lite machetelös, men riktigt roligt är det. Annonsen gick ut igår så nu väntar vi med spänning på alla kandidater!


/Cecilia 

Bra saker att veta #2

Dagens ämne: Studentservice!

Om du som student skulle må dåligt (och då snackar vi inte brutna fötter eller liknande, utan mer "luddiga" problem som stress och sånt) så har du alltid Studenthälsan med Carina Yourstone i spetsen till ditt förfogande. På telefon når du henne på måndagar och fredagar mellan 9 och 10. På onsdagar mellan 10.15 och 11. Mail går bra att skicka till [email protected].

Du har även en studentpräst, Anders Knutsson, som är redo att ta itu med dina problem. På tisdagar och fredagar är det lättast att träffa honom, då i rum C315. Anders mail: [email protected].

Undrar du över dina studier? Kolla in studie- och yrkesvägledningen vid Lunds universitet. Där kan du till och med få hjälp över Skype.

Har du skrivkramp eller behöver tips om studieteknik kan du kolla in Studieverkstaden. Under hösten 2009 kommer vi även att ha Studieverkstaden på Campus på måndagarna i rum C318.

Fint va?

/Cecilia

Fortfarande på semesterläge

Det är total kontrast i mitt liv just nu. Kroppen försöker fortfarande ha semester, medan hjärnan är inställd på skola och kår, kår, KÅR! :)

De senaste dagarna har jag, som informationsansvarig, fått väldigt många mail från nollor. Och alla frågor och funderingar från dessa små underbara ting har kastat mig ett år bakåt i tiden mentalt, och när jag själv var en nolla. Jag minns att jag var sjukt nervös och att jag var orolig för att utbildningen var fel, för att jag inte skulle trivas i klassen och för att Helsingborg var fel... Som den djupt rotade Helsingborgare jag är slapp jag i alla fall vara orolig för att komma till en ny stad!

Men det jag vill hälsa alla er nollor där ute är - sluta oroa er! Allting kommer bli fantastiskt bra! Nollningen kommer bli den bästa veckan i ert liv, och där kommer ni träffa så sjuuuuuuukt många vänner och bekantskaper. Helsingborg kommer ni älska (jag har bott här i 22 år och bor fortfarande kvar - det säger väl allt?) och bakfyllorna kommer ni hata (Tips från coachen - köp Resorb på Apoteket!). Och skulle ni fortfarande oroa er för saker eller ha frågor - så finns ju jag! Till er tjänst, i alla väder!

Med det sagt, njut av veckorna som kommer, uttnyttja chanserna som Campus erbjuder (= engagera dig i kåren!) och kom ihåg den gyllene regeln - Det finns inga omfester, bara omtentor!

Eder informationsansvarige till tjänst
//Anna (ps. skulle ni få mig som fadder under nollningen så right on, det kommer bli sjukt bra!)

Ack, vad gör väl en näringslivsansvarig ...?

Nu har vi en galet taggad styrelse men vi känner oss lite ... okompletta. Vi saknar nämligen en näringslivsansvarig som kan ansvara för Service Management Ekonomernas kontakter med näringslivet på ett något mer strategiskt plan.

Vill vi ha partnerföretag?

Vill vi träffa företagare, chefer och kommunikationsdirektörer över en öl eller vill vi ha gästföreläsningar?

Vill vi ha en närmare kontakt med våra alumner? (Alumn = en utexaminerad student.)

Dessa och många andra är frågor som en näringslivsansvarig skulle kunna ta tag i. Till detta kommer chansen att få leda en arbetsgrupp/utskott.

Som ledamot i Service Management Ekonomernas styrelse kommer man i år att få gå olika utbildningar, bland annat kurser i projektledning, stresshantering, mediahantering och annat. Det är ett lärorikt år vi har framför oss!
För att krydda det hela lite får den som tar på sig det ärofyllda uppdraget att vara vår näringslivansvarig också ett medlemskap i MiH Future så det blir alltså ett år med gratis fredagsfrukostar och föreläsningar.

Fint va?

/Cecilia

Ps. Är du intresserad?  Skicka en ansökan till [email protected].


Lite bra saker att veta #1

Så här inför kursstart kan det vara ett par saker som kan vara bra att veta:
En sådan sak är att både studenter vid institutionen för Service Management och institutionen för Kommunikationsstudier tillhör Service Management Ekonomerna. Namnet på vår underbara verksamhet planerar vi att byta på höstmötet den 2:e november. Alla förslag är varmt välkomna!

En annan sak är att kårobligatoriet kommer att avskaffas, detta sker dock först den förste juli 2010. Detta betyder att Du måste betala Din kåravgift till oss ännu ett år. Vi hoppas att dessa totalt 72 kronor på ett år inte kommer att skada din ekonomi alltför mycket.

På tal om kåravgift - Du som är Nolla kan kika in hos oss under nollningsveckan och hämta din kåravgift. Du som redan har läst ett tag kommer att få din räkning hemskickad.

Fint va?

/Cecilia

And we are on!

Det är fortfarande öde på större delen av Campus men nere på E1 arbetas det febrilt. Novischeriet fixar med sponsring och sittning, med fest och med kickoff, med serveringstillstånd,  fadderpärmar och facebookgrupper (undrar om det inte är fb-gruppen som tar mest tid ...hrm). Det kommer onekligen bli en nollning i särklass även i år. Idag klistrades nollebreven ihop och skickades ut och femhundra nollor kommer imorgon att få schemat över deras första och antagligen festligaste vecka på Campus (om man inte räknar Bad Gastein, men den är ju faktiskt i Bad Gastein).

Spännande är det! Och det är riktigt roligt att vara igång igen!

/Cecilia


RSS 2.0