Sommar, sommar sommar... alldeles snart

Sista tentan är imorgon. Etiska begrepp handlar den om. Hur ska man handla egentligen; pliktetiskt eller konsekvensetiskt? Och vad betyder ordet "diskurs"? Har läst på Campus i två år och har fortfarande inte riktigt greppat. Det blir ju gensat mycket svårare att förklara begreppet "diskursetiskt" när man inte förstår första halvan av ordet. NE har inte varit till någon hjälp heller direkt....

Motivationen är inte på topp den heller. Skulle ju pluggat hela dagen och det gjorde jag, iaf mellan ett och två. Resterande tid har gått till att klura ut vad mitt näst sista sommarlov har att erbjuda. Varma dagar på stranden så klart, jordgubbar, midsommar och massor av grillat!

Så det jag längtar efter mest nu som gör att plugget går åt pipsvängen är:
Sol, bad, glass och en massa fritid! Så jätteskönt mitt sommarlov ska bli!

/Helen
näringslivsansvarig

Nedräkning

Då var det åter dags för mig att göra några inlägg...

Nu är det bara mindre än en månad kvar till den efterlängtade examen. Hur trevligt det än är att gå på den här skolan så känns som att man är klar med den. Efter fyra år är det nu dags för en annan episod i livet. Om jag jämför med vänner som pluggat på andra universitet så inser jag att vi har det riktigt bra här på campus. Lagom tempo på studier och trevliga lärare. Vi är inte för många studenter och inte för få. Vi är Sverige personifierat, LAGOM.

Jag kom i förrgår hem från ett land som inte är lagom, USA. Har besökt New York i några dagar, en helt fantastisk stad men som sagt var inte lagom. Allt är mycket extremt, coca-colan på Mc Donalds är större, människorna pratar högre och de hänger inte EN amerikansk flagga utanför en byggnad utan 10!!! Men det är nog detta jag gillar med USA.

Eftersom det är jag som ska stå för den internationella präglen i denna kår så drar jag åter till USA om 2 veckor och efter det en vecka till Estland. Det gäller att ligga på topp!

Och för att göra det än mer internationellt tänkte jag besöka Danmark några gånger ikväll, hoppas även ni andra där ute vill göra mig sällskap på terminens sista förfest i fören och även den sista för mig och mina kära kursare i 4:an.

Ha det bra så länge!
Emma Internationell

PS. Återkommer med ett inlägg om det blev en lyckad kväll eller ej...

Underbart tidsfördriv.






image24
www.argalappen.se


Tentatider. Och jag gör som vanligt allt för att slippa plugga. Efter snart två år har jag dessutom börjat bli riktigt duktig på det. Mitt senaste fynd bland o-pluggiga sysslor är arga-lappen, en helt fantastiskt rolig blogg fylld av underhållande lappar som uppretade människor skrivit.  Underbart tidsfördriv vill jag lova!

Sanna
studiesocialt ansvarig


Valborg skulle firas i Uppsala

Kära Studiesocialt försöker övertyga om Valborgsfirandet i Lund genom att damma av lite Wikipediafakta om att denna märkliga högtid även firas i Vitryssland och Moldavien. Föga intressant kan tyckas. Iallafall jag skulle gärna veta vad NI, mina kära SME-kollegor hade för sig. Hur var vädret? Smakade ölen bra? Vilken champagnegalopp var bäst? Vem fick gå hem och lägga sig kl. 8? Det är såna frågor som dyker upp i mitt huvud.

Jag och mitt sällskap började dagen med champagnefrukost kl. 9.30 prick. På stadig (rätt skakig från Kvalborg) hand avnjöt vi högkvalitativ champagne (asti) och medhavd förtäring (ostmackor) i den strålande Uppsalasolen. Efter drycken var uppdrucken begav vi oss till Ekonomikumparken där vi satt vid Dynamicus tält (personalvetarnas styrelse). Det var så mycket folk och solen var så varm, livet var en fest och alla var bjudna!



Framåt kl. 2 började vi röra oss mot Snärkes nation för att köa till Champagnegaloppen. I motsats till Lund behövde man inte ställa sig i kön kl. 5 på morgonen 2 veckor innan själva galoppen ens har varit utan det räckte samma dag en halvtimme före. Vi och 3 000 till kom in och den hedonistiska konsumtionen kunde börja! Undertecknad började med att bli nedsprutad i ögat och jag tog snabbt tillbaka mitt hån mot de som föreslagit att cyklop på galopp är en bra idé. Helt marinerad i cava lämnade vi Snärkes för att göra oss iordning för kvällens grillning och fest.

Kvällen tillbringades på en förfest i Skogstibble för att sedan avslutas på ÖG's nation.

Tack Uppsala för att Du visade upp Din allra vackraste sida på årets bästa dag!

Johanna Kojan
Info/marknadsföring

Valborg ska firas i Lund

Min kära kårkollega Kojan försöker desperat rättfärdiga sitt beslut om att åka norrut under Valborgshelgen. Med meningar likt "Tydligen är utgång kvällen innan lika stort som att gå ut på självaste Valborg" samt "Detta var något annat. Som typ Villan fast 100 gånger större" försöker hon projicera Uppsala som the-place-to-be. Men vi som stannade i Lund vet bättre än så. Lunds stadspark bjöd på folkfest i studentsklass, och jag liksom många av Er var givetvis där och firade. Men vad var det vi firade. Egentligen? Som det kontrollfreak jag är blev jag givetvis tvungen att googla efter svaret och hittade följande förklaring på den alltid så pålitliga (?) sidan wikipedia.org


"Valborgsmässoafton, sista april eller vardagligt valborg, finlandssvenska vappen, är en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Sverige, Tjeckien och Tyskland den 30 april eller 1 maj . Traditionen grundar sig på den Heliga Valborgs kult, mot häxtro och onda andar, som uppstod speciellt efter hennes död 779."


Nu känns allt genast mycket bättre och nästa år ska jag fira dubbelt så mycket. Om det går vill säga. Vidare hittade jag även en checklista med hålltider för en tradtionsenlig valborgsmässoafton i det akademiska Lund.


  • 08.00 Sillfrukost på någon av studentnationerna.
  • 10.00-13.00 Lekar och tävlingar i Stadsparken.
  • 10.00-15.00 Radio AF sänder traditionsenligt direkt från Stadsparken. 
  •  Eftermiddag: Picknick i Stadsparken. Karuseller och tivoli på idrottsplatsen strax söderut.  
  • 17.45 Traditionell mösspåtagning på Tegnérsplatsen. Tal av Akademiska Föreningens ordförande, samt  sång av Studentsångarna som sjunger ut vintern.
  • Kväll och natt: Sittning på någon av nationerna och därefter fest natten lång.
  • 07.00 den 1 maj: Enligt en tradition bör siste april-firandet avslutas med frukostbuffé på Grand Hotel för att på så sätt sätta punkt för ett komplett dygns firande.
  • Rektorsuppvaktning 1 maj (studenterna uppvaktar rektorn på Universitetshusets trappa)
  • Traditionsenligt hälsar Studentsångarna våren välkommen från Universitetshusets trappa. Direktsänds i TV4 kl 18.00.

Sillfrukost och stadsparken i all ära, men vad hände med hålltiderna för champagnegaloppen och den o så viktiga lunchen på Göteborgs dagen efter? Även traditioner ändras med tiden..


Sanna
Studiesocialt ansvarig


RSS 2.0