GLAD PÅSK!

Glad Påsk till alla fina kårmedlemmar från hela styrelsen i Service Management Ekonomerna! Låt era föräldrar/korridorsgrannar/valfri tant på Oj (?) skämma bort er riktigt ordentligt under dessa lediga dagar.

Själv ska jag upp till Värmlandet och fira med pojkvännens familj. "Varför ska du det?" undrade 'söta' informationsansvariga Johanna, "första intrycket är ju ändå redan kört!". Tur att mina fellow styrelsemedlemmar tror på min totalbriljans hos svärföräldrar, or not. ;)



Glad påsk!

/Vice-Sara


B-uppsatsskvaller..

Som alla andra som går andra året så är jag mitt uppe i B-uppsatstider (ja, uppsatstider iallafall) och jag måste säga att nu då det endast saknas några dagar innan det i princip ska vara klart så kan jag säga att vi har börjat spåra Å DET GRÖVSTA i vår grupp. Nu behandlas inte emic/etic perspectives, kulturrelativism och annat tjafs längre, nu är det mer på nivån "vem är egentligen X kär i?", "VA? Fick Y det i födelsedagspresent? samt en massa interna (rätt tråkiga) skämt från vår nyligen avslutade budapestresa. Till syvende og sist är det enda bestående samtalsämnet som alltid kommer intressera uppsatstorterade folk: SKVALLER.

Dagens rekommendation: Se Ringaren i Notre Dame som just nu spelas på Helsingborgs stadsteater. För undertecknad blev det lite spontanteaterbesök i lördags på ovan nämnda event och det var helt klart värt det studentpris av 125 kronor som krävdes. Jättefina kostymer, bra skådespelare (vissa bör nämnas, andra kan glömmas) och trevlig underhållning för alla åldrar.
Kan med fördel kombineras med en pubrunda runt staden efteråt som avslutas med tribal dance på Tivoli. Envisa rykten hävdar att det gick vilt till på stora dansgolvet i lördags.
 

Eder vice ordförande Sara

Ny ansvarig för näringslivsutskottet

Hej!
Nu har den näringslivsansvariga hoppat av och jag, Helen Sällman har tagit över rollen. Går i tvåan med inriktning hälsa. Vet inte riktigt vad som förväntas av mig men hoppas hinna med att göra något bra i alla fall. Till  hjälp har jag ett eminent utskott som är så taggade att de spricker, så det kommer att bli kul!!

Anledningen till att jag sitter här är att jag vill ha svar på den eviga fråga vi alla verkar ställa oss för tillfället: "Var kan jag jobba när jag blir stor???"

Som ni märker är jag int näringslivsansvarig utan bara ansvarig för näringslivsutskottet (lägg märke till skillnaden :)) men hoppas att det har samma slagkraft hos företagen som en fin titel!

Så om ni springer på mig i korridoren, med ett svar på ovanstående fråga, eller bara vill framföra något är ni välkommna att göra båda!

Önskar er en trevlig helg!

MVH helen

New York, New York.

Vinnaren av den eftertraktaktade New York-resan gick till Dennis Nilsson, Strategiskt kommunikation. GRATTIS!

Nu väntar snart banketten, jihoo. Får se hur man hinner återhämta sig efter dagens överdos på socker. Kan ju gå hur som helst ikväll...

Live från AGORA

ABSOLUT har precis avslutat sin föreläsning i U202. Salen var fullpackad, publiken var på helspänn när Björn Olsson från ABSOLUT-academy presenterade deras spännande marknadsföringskampanjer. Vad sägs att klä in månen i speglar och skapa konstant fest i en ABSOLUT WORLD. Nästa smak som är på väg ut? Nej det ville han inte avslöja...  Man kan ju hoppas på en ABSOLUT KAFFE eller något annat gott...

// Charlie Nisser, Novischgeneral


Imorgon smäller det!

Idag på lunchen var jag på införAGORA-seminarium med Christian Vintergaard, Öresund Entrepreneurship Academy och Erik Stenberg från Öresundsuniversitet. Och nu vet jag. Det är varken till Stockholm eller London jag ska röra mig mot efter min examen här. Det är ju till Köpenhamn. Fler jobb, bättre jobb, högre lön. De nämnde det lite hårdare arbetsklimatet, att det är lite "rakare". Men vaddå? Har man jobbat med service i alla sina dar är man väl rätt van att ta skit man inte förtjänar? Rätta mig om jag har fel. Det får bli en intensiv kurs i danska först. Förstod ungefär hälften av det Christian sa. Alla skåningar satt och nickade införstående. För mig är danska inte ett språk ens. Än iallafall. Erik sa att man kom in i danskan efter några veckor. Och det låter ju väldigt mycket som då jag flyttade hit förförra hösten. Förstod faktsikt inte. Men man kom in i det efter ett tag. Så jag är hoppfull.

Kom och träffa oss på AGORA imorgon. Vi står alldeles vid entrén. Du har chansen att vinna priser och dessutom kommer vi stå och "liveblogga" under dagen eftersom vi tar vår blogg på ytterst stort allvar och det är vad seriösa bloggare gör. "Livebloggar" alltså. Imorgon smäller det!!!  

Till sist ställer jag mig frågan: Vad hände? Här trodde man att man flyttat ner till kontinenten men inte mycket skiljer sig från Härliga Härjedalen. Helsingborg vs. Sveg. Vem vinner?

image3

Det är mycket nu.

Skolans mest använda uttryck måste vara: det är mycket nu. Men det ÄR mycket nu.

AGORA-dagen kommer med stormsteg, redan på onsdag. Även om jag själv inte varit med och planerat dagen känner jag av anspänningen och börjar nästan själv bli lite nervös. Varför? Jag vet att AGORA-folket har ALLT under kontroll och det finns ingen anledning till oro. Men jag menar, det är lite som står på spel. Resultatet av över ett halvårs planering och hårt slit ska nu visa sig. Allt ska stämma. Allt ska sitta. Allt ska vara perfekt. Är dock övertygad om att det här kommer bli den bästa AGORA-dagen i dess 5-åriga historia. Period. 280 biljetter sålda till banketten vilket innebär slutsålt. Fått tacka nej till företag som vill komma, pga att för många företag vill vara med. Utlottning av en New York-resa. Och en massa, massa intressanta företag som vill anställa oss. Men allt detta visste ni redan.

Vad mer står på schemat? Lämna in skorna för omklackning till på onsdag, turan på torsdag, styrelsefest på fredag. Och en uppsats som ska skrivas. Det är mycket nu.

// Johanna

PS. Det uppskattas ju inte av Skattis att man endast delar med sig av sin spännande vardag. Nej, han vill ha djup och substans. Kollar på "Jakten på nätpedofilerna" som går på 5:an. Präster, lärare, pappor, äkta män osv osv, som chattar med minderåriga och åker för att träffa dem, men istället åker rätt in i fällan. Lås in dem och tappa bort nyckeln, snälla. Vi vill inte se er mer. Någonsin.    
   


Gossip Girl

Det skrivs dåligt här på bloggen. Sidan uppdateras förvisso med jämna mellanrum, men vem bryr sig egentligen om Friherre Arvidssons morgonrutiner? Är det inte mer intressant att läsa om de djävulskap denne man åstadkommer om nätterna?


Det blev en suddig helg för många av våra medlemmar. Fredagens punschbingo höjde alkoholhalten i blodet avsevärt, vilket även lördagens Dirty Thirty på Bryggaregatan lyckades med. (För Er som ännu inte deltagit i Agora-Jockes favoritlek kan jag avslöja att spelreglerna är av mycket enkel karaktär; en gång i minuten förser samtliga spelare sin strupe med kvalitetswein och matchen pågår i en halvtimme. Fullast vinner?) En av våra medlemmar blev så krokig på benen av allt vin att Herr Ordförande själv beslutade sig för att ställa in sin planerade utekväll för istället följa denne student hela vägen hem. Är han inte en gentleman, så säg!? Någon som däremot lyckades ta sig hem på egna ben var Eder Skattmästare. Minuten efter det att Skattis pedantiskt låst ytterdörren efter sig snarkade han tungt. Det fanns inte en chans i hela världen att han skulle höra när Mr. Mustasch, en vän hemifrån Höör som var på besök under kvällen, febrilt ringde på telefonen för att få honom att låsa upp ytterdörren. 40 samtal missade hade Skattis på sin telefon när han utvilad vaknade nästa morgon. Det är på egen risk man sover över hos Friherre Arvidsson. 

Ny dag, ny vecka. Det ska bli intressant att se vad Ni Service Management Ekonomer har för Er denna vecka. På återseende..


Punschbingo på tyskt manér


Strax innan 18.00 cyklade jag ner till Villan för att träffa övriga members i pubstyrelsen. Ja ni hörde rätt, jag spenderade en fredagskväll på Villan, vilket för mig inte hör till de veckliga rutinerna. Dagen till ära var det PunschBingo som stod på schemat. PunschBingo...hmm.....VAD är det tänker ni säkert?!?! Tänk inte så.....Innan denna afton visste jag heller inte vad detta studentikosa påhitt innebar.

Så här gick det i korta drag till; 25 deltagare, en kontrollant (Karsten) som vevar på korgen som bollarna ligger i och medan en nummerutropare (Kristian) läser upp de dragna numren. Alla deltagare har en bingobricka framför sig (ett A4 ark) med fem nummer som man själv får välja innan spelet drar igång. Framför sig på bordet har dessutom varje deltagare fem shotar med punsch. Om man har nummret som i detta fallet Kristian läser upp så ska man dricka en shot och vända på glaset och sätta det på det dragna nummret. När alla ens nummer blivit dragna har man således fått BINGO (RIMÈR)!!!!!! Jag höll att göra bort mig bra ordentligt då jag uppmanade en av mina bordsgrannar att man ska skrika bingo varje gång ens nummer drages. De skrattade åt mig........
När man då fått BINGO ska man gå fram inför sällskapet och välja en sång i det för kvällen sammansatta sånghäftet och sjunga en vald snapsvisa solo eller tillsammans med alla deltagare.

Minns ni BingoLotto? Precis som där fick man öppna LUCKAN om man fick BINGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De sex första vinnarna fick öppna lådor. När jag fick BINGO fanns det en låda kvar. Saken var den att även Simon fick BINGO så vi delade broderligt på en BingoLott som gömde sig bakom luckan. Punschbingon var en mycket lyckad tillställning som jag kan tänka mig att deltaga på igen!


Bör tilläggas
att min bordsdam vann en flaska punsch och att det inte dröjde länge förrän den tömdes...

/D. Arvidsson


Vad vill han egentligen ha sagt?

Ännu en helg har passerat. Och nu när jag tänker efter är det ju på Villan jag har varit mest hela tiden. Började med middag på torsdagen. Det var väldigt gott och jag gillar det nya konceptet med bordsservering. På fredagen var det skottdagen och jag är av åsikten att den bör firas. Lyckligtvis ordnade Stampus Punschbingo. Vi var runt 20 personer som tävlade om vem som hade prickat in 5 nummer rätt, för varje rätt nummer drack man en punschshot. Jag förlorade. Igår var det kareoke och jag hade ju lovat Viking att vi skulle sjunga en duett, men annat kom emellan. 

Men fest är ju inte hela livet. För tillfället läser jag och alla andra 2:or kursen Serviceverksamheternas internationalisering: En tematisk metodkurs. En kurs som har fått kritik ända sedan utbildningen börjat, har jag förstått, och så även detta år. Kursansvarige har besvarat kritiken på ett, enligt mig, märkligt sett. Jag tänkte dra ut några citat från mailet.

"Jag har läst de skriftliga instruktionerna (de muntliga kan jag inte uttala mig om) och jag tycker inte de för otydliga för studenter som redan har läst minst tre terminer på högskola. Jag välkomnar en tredje parts synpunkt på det här, av en lärare som inte ingår i lärarlaget. Kanske rentav en lärare från en annan institution skulle ges denna roll, varför inte någon från Företagsekonomiska institutionen i Lund? "
För det första ligger problemet i att de muntliga instruktionerna gått emot de skriftliga, så att inte kommentera dem känns konstigt. Jag tycker också det känns underligt att man väljer att förminska sina egna studenter med att säga att vi efter 3 terminer i ska veta bättre och "hota" med att ta hit någon från Lund. Jag trodde att man gick till sig själv och frågade varför 200 studenter inte förstår det man vill förmedla istället för att utgå ifrån att studenterna förstår dåligt. Men som sagt, det är ju vad jag tycker.

Jag ställer mig frågan varför man väljer att använda ett så pass akademiskt språk för att besvara kritiken? Det enda jag kan tänka på är att man vill sätta sig över dem man skriver till. Eller så är det jag som är lite trög som får läsa om 2,3 gånger för att förstå...
"Jag köper inte den politiskt korrekta pedagogiska diskursen som reducerar inlärning till en fråga huruvida läraren lyckas entusiasmera och engagera studenten."

"Mitt jobb ligger i att säkerställa en intellektuell vägledning inom det nuvarande akademiska ramverket."
"Det här knyter nämligen an till ett ämne som diskuteras bland många lärare just nu, kring progression (detta har blivit högaktuellt i och med Bolognaprocessen); säkerställandet av progression på ett program som är tematiskt och tvärvetenskapligt samt i vilken takt progression bör vara och är möjlig."

Det är en spännande värld vi lever i!

// Johanna Kojan
   Info/marknadsföringsansvarig


Klåfingret

image4
Eder Skattmästare, Friherre Daniel Arvidsson, är ett riktigt klåfinger.



En kväll i fyllan på Villan går han med bestämda steg fram emot Herr Ordförande och tar ett stadigt grepp om hans bakdel. Det är dock inte Herr Ordförande som vänder sig om utan en okänd förskräckt ung man som undrar hur han ska tolka denna invit. En skamsen Friherre tar sina klåfingrar och lämnar brottsplatsen illa kvickt. 

Ett nytt kassaskåp har införskaffats av anonym instans. Friherre skulle med sina klåfingrar endast "pilla lite", som han själv uttryckte det. Skåpet gick i lås. Det enda stället koden fanns nedskriven på var på en papperslapp. Som låg i kassaskåpet... 

RSS 2.0