Valborg ska firas i Uppsala

Sitter just nu och tittar ut genom min väns Isabell fönster, ut på Rackarberget och alla studenter som cyklar och går till champagnefrukosten eller för att få en bra plats i Ekonomikumparken. Jag och mitt sällskap, det vill säga syster och vän Isabell, har nyss vaknat upp från gårdagens festligheter Kvalborg. Tydligen är utgång kvällen innan lika stort som att gå ut på självaste Valborg. Själva spenderade vi gårdagen på förfest hos Lovisa, Isabells klasskompis, för att sedan gå vidare mot Norrlands nation (givetvis). Vill inte tråka ut er men de lokalerna var så himla häftiga. Har förvisso inte varit på alla nationer i Lund, men de jag varit på har varit i en källarlokal. Detta var något annat. Som typ Villan fast 100 gånger större. Man har ju vant sig med Helsingborgs öppettider med stängning vid 5 på morgonen, nu stängde de redan vid 2 vilket kändes lite väl tidigt. Som tur var har de även ett Max i Uppsala, så dit gick vi, man vill ju inte rucka på rutinerna alltför mycket så att säga.

Resorben är tagen, musiken på. Snart ska vi gå på champagnefrukost och ladda för årets bästa dag!

Faktaruta om Uppsala
Ligger i landskapet Uppland.
Invånare: 184 000 (källa: Ola Tufvessons Fjärde staden)
Grundades: Länge, länge sen.
Universitet: Ja. Norra Europas äldsta.
Valborg: 150 000 besökande gäster.

Valborgshälsningar

Johanna Kojan, info/marknadsföring

She's the man

image19image20


Lovar att ta fler bilder, kanske dyker en bild på vår vice ordförande upp om någon dag!

Ha en bra helg!
Anna

Utbildningsansvarig aka Gris-Anna

Igår var det premiär på Helsingborg Spexet. Det blev en succé! Alla var riktigt duktiga och publiken verkade ha det roligt. Jag, Anna, är med i årets spex. Har två stycken såkallade groggy-roller. Den ena gången är jag postman och andra är jag grisbonde. Då vi är flertalet Annor i spexet har vi alla fått smeknamn. Mitt nya är tydligen Gris-Anna. Haha!

Idag är det andra föreställningen. Ska bli roligt att gå upp på scenen idag igen! Men först gäller det att palla sig till skolan för två stycken föreläsningar!

Ha det bra!
Anna

Spa, shopping and Riina

Today we have done the following:

10.00 Tour and interview at Sorpus with one of the managers, a very nice lady named Annica.
11.30 Tour and interview at Estonia with the vice manager Kalle Voolas.
13.00 Shopping downtown Pärnu. Emma bought huge glasses=) The glasses didn´t make her look any smarter and Daniel a couple of shoes. Martin bought a  pint of Saku beer.
14.00 Pizza at Steffani. Their pizzas tasted so good and there were a lot of ladies eating there=)
16.00 - 20.00 "Transkribering" with Karjala.
20.00 -23.00 Food  with one of our Estonian contacts, a tourism management student named Rinna. She took us on a  tour in the beach area  of Pärnu. We saw the coolest hotel ever!
23.00- Blogging and mobbing  Emma =)

Martin&Daniel               


                                                       


Transkribering............transkribering............och Saku Ölletehas

God evening Sweden, here comes the Estonian votes,

Miss  Sanna Sultan, 0 points


Mr Daniel Arvidsson 1000 points=)


Tre intervjuer kräver mycket, mycket transkribering, mer än vi någonsin kunnat anat. Därför har vi träffat Saku,,,,,,vilken just nu är en av våra bästa vänner. Vår ända vän=(.........För övrigt är vi fortfarande imponerade av staden. Verkligen mysig och  gemytlig and so on and so on ........I morgon skall vi ha vår fjärde intervju, denna gång med managern för ett av de kommunalt ägda hälsocentern. Dags att fila på frågorna. Sleep well, cykel ställ=)


                                                                     


4 bussresor och en flight senare......

Efter många timmars resande är vi nu äntligen frame i Pärnu, staden på allas  läppar. Anlände till Tallin Airport under eftermiddagen och  bestämmde oss snabbt för att ta bussen ner till Pärnu. När vi frågade informationen på flygplatsen om vart vi skulle hoppa av, fick vi det luddiga svaret  "Third  stop, first is first "?!?!? Vi tittade frågande på varandra och frågade  igen. Fick samma  svar igen=))  Jaja sa vi och köpte var sin biljett. 

Framme  i Pärnu  cirka  2 1/2 timme senare mötes vi av den vackra  stad vi sett på bilderna. Små gemytliga gränder  med fina små trähus blandat med modern arkitektur skapade en känsla av en modern amerikansk småstad. Strosade runder på jakt efter vårat hostel när plötsligt en stor svart jeep tvätstannde framför oss. Ut hoppar två personer med automatvapen och skriker åt oss ta fram alla våra värdesaker. Jag och Martin sprang för glatta livet medan Emma stannade kvar. Sen dess är  hon borta......

Nej, så här var det. Bilen stannar brevid oss och ut kommer en kvinna och frågar "Are you from Helsingborg?"
"Yes" sa vi och konversationen var igång. Det visade dig vara Anu, en av våra kontakter vid kommunen i Pärnu och hennes personliga chaufför, som villigt körde oss till vårat Hostel.

Efter lite sightseeing på stan med mat där på, är vi nu tillbaka på Terve Hostel där vi just gått igenom frågrona till morgondagens två intervjuer. Hostelet är för övrigt är över förväntan. Ett stort lufftgt rum med 4 bäddar, en soffgrupp i läder och en öppen spis. Dessutom har vi egen toalett och dusch=) , samt TV!!!!! 

                                                                                                      


/Daniel, Emma & Martin


Framme i Skultuna

Efter cirka tio timmars bussfärd har vi nått vårat mål för dagen, Emmas föräldrahem i Skultuna, Västerås. Emmas pappa Håkan hämtade upp oss på station för att köra oss till det gemytliga lille hemmet. På vägen svängde vi in om den lokala pizzerian för att hämta upp de pizzor vi beställt.

Efter pizza, ost och vin sitter vi nu alla tre halv i koma, svullna som tre gravida kvinnor, och finslipar på intervjuv frågorna till Mr Kask. I morgon klockan 08.00 går bilen till Arlanda, där färden går vidare till Tallin. Från Tallin drar vi under eftermiddagen vidare till vår slut destination, PÄRNU!!!!!

Sov gott/

Daniel
Emma
Martin


Bloggning på distans

Under veckan som kommer, är jag positionerad på andra sidan Östersjön. Jag kommer tillsammans med mina kandidat kamrater, Emma och Martin spendera en veckan i kurorten Pärnu, Estland, där vi kommer genomföra en empirisk studie. 

På söndag morgon börjar resan via buss till Västerås där vi ämnar att campera hos Emmas föräldrar. Vidare dagen efter lyfter vi från Arlanda för att under eftermiddagen landa i Tallin. Från Tallin är sedan planen att via buss ta oss ner längs den estniska kusten till Pärnu.

Här kommer vi att husera den kommande veckan: http://www.terve.ee/index.php?id=36&L=0&L=1

Jag kommer att försöka skriva frekvent i bloggen under veckan och ni MSM T2:or som i maj åker till Pärnu får gärna lägga en kommentar om det är något ni undrar över!

Trevlig helg!

Daniel Arvidsson
Skattmästare SME


Kära lilla krumelur, låt mig aldrig bliva stur.

Vi studenter beklagar oss ofta över den ekonomiska situation som vi befinner oss i. Det csn-finansierade livet är inte så flådigt som vi skulle vilja. Men det finns faktiskt samhällsgrupper som har det värre. Ta pensionärerna som exempel.

 

Under mitt senaste besök på Coop Kopparmölle gräver den gamla damen i kön framför mig upp ett ihop skrynklat kvitto. Silfverhåret visar upp det för den unga flickan i kassan och säger sedan med den gnälligaste pensionärsstämman jag någonsin har hört;


"När jag var här förra söndagen och handlade en kanelbulle slog Ni in 6.90 kr, men så idag så upptäckte jag att kanelbullarna bara kostar 6.50 kr. Ni har alltså tagit 50 öre för mycket betalt av mig..."


Snälla läsare, är det någon som har en krumelurtablett till övers? Om det är så här man blir när man blir gammal vill jag aldrig bliva stur...


 

Sanna
studiesocialt ansvarig

Kandidatuppsats, jobb och världskrig...

Idag har varit en sån dag... som man har ibland. En dag som börjar så fantastiskt bra som vissa dagar faktiskt kan göra! Allting är perfekt på morgonen! Och sen när man går utanför dörren... så börjar saker och ting gå fel... men det är bara massvis med småsaker som går fel som läggs ihop och gör att man går runt och är småirriterad!

Jag kom lite mer försent till gruppen än vad som accepteras (jag mutade dem i och för sig med kakor - så jag tror att jag blidkade dem). På stadsbiblioteket fick vi faktiskt rätt på vårt fokus inför kandidatuppsatsen men vi hittade inga givande böcker alls (det visade sig att de böckerna vi var ute efter helt enkelt inte existerade längre... så nu får vi beställa och ha oss istället). Glömde lunchlådan på skolan - gruppen skiljs för lunch på olika håll - gick tillbaks till skolan för att hämta min lunchlåda - går hemåt för att träffa gruppen hemma hos mig - inser i mitt trapphus att jag har GLÖMT ATT HÄMTA LUNCHLÅDAN.

Kl 14 skulle jag vara på jobb och ha en uppföljning med hjältinnan som ska ta över mitt jobb. Trillar in lite försenad, fortfarande utan lunch i magen, och genomför världens mest ostrukturerade uppföljningsmöte....
Kl 1530 är det möte med chefen för att ha uppföljing på mitt nya uppdrag - FORTFARANDE UTAN LUNCH I MAGEN, vilket gjorde att det var ganska svårt att koncentrera sig mellan varven.

Skulle träffa några kompisar hemma kl 17 för att spela ett klassiskt men ack så nördigt brädspel - Axis and Allies (avancerad form av Risk... skulle man nog kunna beskriva det som)... jag kom ifrån jobb först kl 1730... glada miner från kompisarna?
Tror inte det....
Fick jag jättemycket stryk i spelet och förlorade jättejättemycket?
Absolut.

Till dessa sakerna jag berättat om ska det läggas massa småsaker... som jag inte ens vill upprepa... för då blir jag irriterad igen...

Nu ska jag sova och få ett slut på denna dagen!


Afton på er!

-Daniel


Halvvit helg... är det en beige helg?

Det här med blogg... jag måste erkänna att det inte riktigt är min grej. Eller så är det kanske bara så att jag bara inte riktigt kommit igång? (Om man jämför med Arvidsson som blivit bloggnarkoman nyligen... så har jag verkligen inte kommit igång)


Ännu en helg har kommit och gått. För min del har det varit något av en långhelg.
Förfest i fören i torsdags, har fått återberättat om en lagom salongsberusad - i en väldigt stor salong - ordförande som tog tag i mikrofonen och framförde "ja va vore livet utan Helsingborg" för en lagom entusiastisk publik. Efter båtarna var det mellanfest och kvällen avslutades på Villan - där samme ordförande tillsåg att den glassboard (ni vet... en whiteboard av glas) omvandlades till ett tretusenbitarspussel. Man skulle kunna säga att denne ordförande hade en helkväll.


På fredagen fyllde allas våran informationsansvariga år! Detta firades i Vallgatans festlokal. Kvällen till ära var det 90-talstema. AXE, flanellskjortor och jeansklänningar. Arvidsson hade stolt införskaffat vinflaskor med korkar som fungerade som glas - vilket han var väldigt entusiastisk över. Han hade till och med raggat upp en eller annan donna i kön på systemet genom att briljera med sitt fynd! Det ni! Inte alla som kan ragga upp någon i system kön, undrar om bristen på utdelade telefonnummer berodde på bristen på boende hos de uppraggade?
Dock var det ett gott vin! Tack! :)

Lördagen inleddes med en promenad i solskenet som gick ut på att införskaffa så mycket onyttiga saker som möjligt (glass, läsk, godis, chips), hyra några noga utvalda filmer - Big Fish, the squid and the whale och Pans labyrint - plus en mindre noggrannt utvald - Michael Clayton -  som vissa "verkligen trodde skulle vara bra" (MEN SOM SJÄLV OCKSÅ SOMNADE).  
Filmmaratonet var dock ett faktum. 

Söndagen har gått åt till att läsa in sig på alla de artiklar och uppsatser som jag lovat övriga medlemmar i kandidatuppsatsgruppen att ha koll på inför tisdagens möte. 
Såhär på söndagskvällen får jag alltid en nostalgisk känsla över "söndagsångesten"... alla ni som gjort lumpen vet nog precis vad jag pratar om. Den där känslan av att snart är det måndag... och för varje minut som går... så är det ännu mindre helg och ledighet kvar. Men som student är det ju egentligen ingen större skillnad på helg och vardag så den där söndagsångesten har varit borta ett bra tag. 
Kommer den tillbaka nu när man ska börja jobba efter sommaren tro?

Har lovat att vara duktig nu när jag ansvarar för bloggen.
Så jag ska återkomma med fler - kortare - inlägg!

Fridens!

Daniel,
ordf


En käpp i hjulet.

Läste igenom mina gamla inlägg och insåg att jag bara skrivit 4 inlägg(!). Det är ju skamligt för att komma från någon som har mage att kalla sig "marknadsföringsansvarig". Och det var ju det här med marknadsföringen ja. Känns som att jag mest sitter och skriver protokoll alldeles allena medan de andra hoppetossarna anordnar utbildningskvällar och vinprovningar och annat kul med sina så kallade "utskott". Men ja ä int' bitter. Någon ska dra det tunga lasset och offerkoftan klär mig alldeles ypperligt. 

En liten käpp hamnade i mitt hjul förra veckan. Min dator dog. Fan. Alla som har varit med om det vet nog hur det känns. Förjävligt. Som en vän som inte vill prata med en längre. En pojkvän som dumpat en. Vovven som slutat vifta på svansen när man kommer hem. Livet är helt enkelt inte lika kul längre. Allt har blivit mycket mer komplicerat. Betala räkningar på skolan. Sitta i telefonkö för att komma fram på SJ, som förövrigt hade stängt (!) idag när jag ringde. Jag svarar på mail flera dagar för sent. Den äldre generationen hävdar ibland att samhället blivit alltför beroende av tekniken och datorer. Men jag säger nej. Man vet inte HUR bra det är förräns man inte har tillgång till det längre.  

Sitter just nu och utvärderar Serviceverksamheters internationalisering: En tematisk metodkurs. Undrar om jag kan skriva i kommentarsfältet: se servicemanagement.blogg.se? (med tanke på ett gammalt inlägg...)

// Johanna   

TT = Text-tv?

Felsägningar. Finns det något mer underhållande än människor som lyckas förväxla orden? Eller vad säger Ni om den Service Management tvåa som tidigt en fredagsmorgon kvittrade "morgonstånd har guld i mund" till sina klasskamrater?!  Dock finner jag det nästan mer underhållande när människor säger fel men tror sig säga rätt. Under styrelsens senaste vinkväll berättade Herr Ordförande att han hade blivit intervjuad av TT, varpå någon av det manli  i gruppen utbrister "TT, det betyder Text Tv va?!"

Förövrigt vann Karin Salomonsson gårdagens Jeopardy. STORT grattis! Envisa rykten säger att prefekten var så nervös inför den pristigefulla tävlingen att hon regelbundet besökte kårens hemsida i hopp om att finna värdefull information och på så vis kunna klå både Bo och Elin. Att besöka sm-ekonomerna.se lönar sig...


Sanna


Tonight is the night.

Utbildningskvällen är på intåg, dryga timmen kvar tills villan öppnar sina dörrar. Undrar hur nervös utbildningsansvarige är just nu på en skala från ett till tio? Nio och en halv skulle jag tro. I månader har hon tillsammans med utbildningskommittén arbetat hårt för att göra denna kväll till något utöver det vanliga. Och med kvällens program tvivlar jag inte en sekund på att de kommer att lyckas.  Det ska bli ett sant nöje att se Karin Salomonsson mäta sina kunskaper med Bo Markulf och Elin Bommenel i kvällens Jeopardy där frågorna handlar om livet som student i sundets pärla.  I villan tea party svarar institutionen på frågor som vi studenter länge har funderat på "vad gör egentligen en branschkoordinator och varför har vi ingen praktik?" Dessutom ska det bli extra spännande att se vem den hemliga gästen är i Late show med Richard Axelsson.


Jag hoppas att få se Er alla minglandes på villans dansgolv ikväll? I will.
Tonight is the night.


Sanna


It´s your lucky week?

Blogg.se har legat nere under flera dagar, men så plötsligt gick det att logga in igen...
It´s your lucky week. Bollen passas vidare och rullar in på mitt tangentbord. Det har blivit min tur och min vecka att skriva här på bloggen. Tillskillnad från vissa andra styrelsemedlemmar anser jag att detta är en arena där allt inte måste vara så välformulerat och politiskt korrekt. Så därför, kära läsare, kan Ni se fram emot en vecka fylld av nödvändig (?) information om sådant som händer backstage i u202, på kårexpen, under utbildningskvällen och inte minst här på bloggen. It´s your lucky week?



Sanna
Studiesocialt ansvarig


RSS 2.0