Dags för workshops för SM-ettorna

Denna och nästa vecka kör Elin Bommenel workshops för SM-ettorna angående att arbeta i projektgrupp och att läsa inför tentor. Vi från kåren är där och hittar på lite grejer samt säljer fika i pausen. Ta med jämna pengar (5/10/15 kr) om ni är sugna på en smörgås, kaffe, te eller kanske en hembakt bulle? Jag och Emilia i näringslivsutskottet här bakat bullar hela kvällen, riktigt stolta över resultatet!



Ses imorrn!

Emma


Aktier? Vad är det?

Missa inte gästföreläsningen på måndag 5 oktober kl. 12-15 i E224!

Unga aktiesparare & Nordnet kör en grundkurs om aktier och går igenom t.ex....

* Vad är en aktie?
* Övergripande om hur olika sparformer skiljer sig åt.
* Hur handlar man en aktie i praktiken?
* Unga Aktiesparares gyllene regler för ett framgångsrikt sparande.


Efter föreläsningen har du som inte är medlem hos Unga Aktiesparare möjlighet att teckna ett års medlemskap helt gratis (ordinarie pris 225kr). I detta medlemskap ingår dessutom en månads prenumeration på Dagens Industri samt en gratis depå hos Nordnet . Du får även en Goodiebag fylld med material för att ytterligare förbättra dina kunskaper om aktier och andra sparformer.


Kårvecka 40

Tro't eller ej, men Service Management Ekonomerna verkar ha en aningens lugnare vecka denna veckan! Kanske är dags att öppna upp böckerna och plugga lite inför tentan :)

Men lite ska vi i alla fall hitta på! På torsdag har SM-ettorna workshop så vi har blivit ombedda att titta in och mingla och sälja lite fika. Ettor, vad är ni sugna på? Ge mig lite idéer!

 

Dessutom ska jag träffa mitt utskott (studiesociala + näringsliv) för första gången på fredag (kl 12 på kårrummet om ni har missat det kära utskottsmedlemmar). Ska bli riktigt spännande och kul att lägga upp en liten plan för året och se vad alla har för förslag, erfarenheter och så!

 

Vidare så är det ju Stratkom, Helsingborgs kommunikationskonferens på torsdag! Kolla in www.stratkom.se !

doingword.com

Nu: Idol och sen volleyboll med /stampus (jobbigt att det krockar!!)

Kramar // Emma


Ja...

...vad säger man? Hatkärlek?!

http://www.vimeo.com/6776919

De bästa samtalen...

...sker utanför Villan en sen torsdagskväll. Eller?!


Interaktion med Lundaekonomerna

Nu är det dags för lära-känna-kväll med Lundaekonomerna!
Campus, tura, käka, Villan.
Tonight's gonna be a good night...

 

Ses i vimlet (eller hur är det man brukar säga ;P )!


Näringslivsansvarig & Miss AGORA smider planer

Nu har vi planerat in första aktiviteten för näringslivsutskottet :) Hoppas på att det kommer bli riktigt riktigt bra!


Mässgodis.



Överblivet mässgodis är farligt när kårdagarna blir långa. Men för jäkla gott!

/Cecilia

på kårrummet

Dagens visdomsord från kårrummet: Man fångar fler flugor med honung än med t-röd :)

Kårstyrelsen laddar för:

Tentaläsningskväll ikväll på Villan, Niklas och Jossan slavar i köket för att servera er mat mellan allt pluggandet.

Integration med Lundaekonomerna imorgon kväll. Tura och Villan!

HSF och sittning på lördag.

Over and out /IKS-Jossan

ps. vill man verkligen fånga flugor använder man förstås gödsel. Men jag gillar inte riktigt vad den metaforen vill säga...ds.

IDAG:

Informationsmöte om alla kårens utskott!
Vi ses kl 12 i U203 och berättar och svarar på alla era frågor.

 

Ses där!

(första 50 som kommer bjuds på lättare lunch såklart)


För er som missade den sagolika föreläsningen igår morse.

Läs om ledarskapet som driver Astrid Lindgrens Värld framåt här och här.

Mikael Ahlerup-frälsta hälsningar,
Cecilia


Vi jobbar hårt med lapparna.



Också ett bevis på att man jobbar med bra människor.

/Cecilia

På torsdag äts det ärtsoppa på fredag är det fest? njaaa...

Tack alla ni som var på Kickoffen igår! Alla företagen verkade väldigt nöjda och tyckte att ni var så trevliga och intresserade =) Sjukt bra fest på kvällen sen med! Nästa förfest i fören är 1/10, förhoppningsvis på den stora båten så att alla får plats...

Nu är det dags att ta nya tag! I nästa vecka har vi informationsmöten om våra utskott. Funderar du på att vara med i vår härliga organisation? Kom dit, lyssna och anmäl dig! Tisdag kl 12-13 i U203 gäller för de "vanliga" utskotten, AGORA ses istället på onsdag kl 12.15-12.45 i samma sal. Tilltugg utlovas!

Men först är det helg. Personligen firar jag det med att ta mig utanför HBGs stadsgränser för första gången på en dryg månad - ska göra Örebro och Göteborg osäkert =)

Ha en underbar helg så ses vi på måndag!
Emma

vi laddade lite på Hampan innan turningen igår, varför vänta ända till 18.30 med att starta festen liksom?!


KICKOFF 2009

Idag kör vi KICKOFF 2009!

Mellan 11-14 finns organisationer och företag som är intresserade av oss studenter på plats på Campus. Kom och ta del av information, erbjudanden, tävlingar och gratis kaffe =)

Be there or be a fyrkant

Emma & Ida


En vanlig dag på kårrummet

I fredags lyckades Niklas..

..sno en kyl till kårrummet! Så här tyckte han om det:


Och i måndags morse, när mitt humör var ett brinnande inferno, löste styrelsen det genom..

..att ge mig en julgran!

Med andra ord, styrelsen 09/10 är helt fantastisk! För vet ni vad? Mitt emellan våra få lekstugestunder när vi gör allt för att få varandra på gott humör, så gör vi ett grymt kårarbete! Idag har vi vårt första styrelsemöte. Ska bli spännande att se vad "de nyfödda" kommer att tycka om det!

Vi ses väl på Kickoffen imorn?
XOXO
Info-Anna

Utbildningsutskottet!

Hej,

Vilken underbar dag idag, solen skiner och Helsingborg njuter.
Jag skulle vilja berätta lite om utbildningsutskottet, vad vi gör och varför vi finns.
Det är såhär att på skolan finns det lärare och kurser, men efter varje kurs skickas utvärderingar ut för varje kurs. Det är vi som läser igenom dessa och sammanställer dem för att sedan ta med oss det till diverse programråd och få varje kurs att bli bättre.

Men det är inte allt, vi har detta året också bestämt oss för att kämpa för att få klarhet vad vi egentligen blir genom våran utbildning på Campus Helsingborg, civilekonomer eller ej?
Vi jobbar för att förbättra masters m.m och få alla att trivas med utbildningen.
Personligen har jag som mål att ge möjlighet åt de som valt utbildningen under företagsekonomi att få chansen att läsa det också.

Nu söker jag med mitt utskott fler medlemmar som vill vara med och slåss för en bättre kvalité på utbildningen och en större klarhet i ekonomin.
Vi träffas en gång i månaden och stämmer av hur det fungerar i klasserna, pratar lite allmänt om skolsituationen och tar en fika tillsammans.
Två stycken utbildningskvällar är en annan sak vi jobbar med, där ställs lärarna mot eleverna på Villan, då får alla ställa frågor och lärarna svara så bäst de kan.

Nu hoppas jag att just du är intresserad av detta, vi kommer ha väldigt roligt och det ser fantastiskt bra ut på ditt CV att jobba ideellt inom kåren.

mvh

Niklas Olsson
Utbildningsansvarig Servicemanagement



IKS utbildningsutskott

Till alla blivande kommunikationsstrateger där ute: under hösten startas ett alldeles nytt utskott upp, nämligen utbildningsutskottet på IKS!

Kåren behöver er som är intresserade av att påverka er utbildning, gnälla inför någon som faktiskt lyssnar eller kanske bara fika med folk som läser samma program men en annan årskurs. Tanken är att alla program och årskurser ska finnas representerade, och vi träffas någon gång i månaden och diskuterar kursprogram, föreläsare, tentor, kurslitteratur och annat (hrrm) spännande.

Era åsikter är viktiga inför programrådsmötena med institutionen! Har ni sedan några bra idéer som t ex att ordna klassittningar eller kanske en gemensam IKS-sittning, så kan vi styra upp det ihop.

Jag har redan fått in några namn på intresserade, men behöver fler! Adressen till mig i förra inlägget stämmer inte, det är [email protected] som gäller och inget annat! Själv går jag masterprogrammet i strategisk kommunikation andra året och ni är välkomna att maila om ni har några frågor, synpunkter eller klagomål även om ni inte vill engagera er i utskottet. Tänk dock på att det är en stor merit att ha engagerat sig och visat intresse för sin utbildning!

För mer information om utskotten, kom och fika och snacka med oss på utskottsinformationen på tisdag den 22:e mellan 12 och 13.

VÄLKOMMEN! Hälsn. Josefin Levander, utbildningsansvarig IKS

en vanlig dag i skåne

Buenos Días!

...och välkommen till ekonomibloggen... Fast egentligen är ekonomi bara en ursäkt för att få hänga i kårrummet och umgås med härliga människor, dricka Zoegas kaffe och diskutera smått och gott...

Nollningen är slut och det är back to business för oss studenter. Hoppas att alla nykomlingar känner sig väl mottagna och att skolan kommer dra igång med positiva inslag... om än rätt tradiga med mycket info i början, men håll tillgodo. Snart kommer herr Grönroos förgylla vardagen.

Ett kul inlägg från en gästföreläsare vi hade igår:
Bakgrund: Han arbetar med internationella företag och förhandlingar med utländska företag. I ett samarbete med ett kinesisk företag anställs en kines som är uppvuxen i England (företagets hemland) så att han ska kunna kommunicera korrekt...Tanken var god men kineserna blir misstänksamma och kläcker tillslut:
"We don´t trust bananas!"
- What do you mean?
- He´s a banana, yellow outside and white inside, we don´t trust that.
haha, kineser är schööna

That´s all, inte mkt av värde kan tyckas, men bananas kanske har fått en ny innebörd iaf =)
Väl mött alla goingar!

//Karin- kungen av dina pengar


Kontakta utskotten

Om ni redan nu känner att ni vill vara med i ett av våra fenomenala utskott så kan ni skicka ett mail till utskottsansvarig:

Ida Thorén, AGORA dagen: [email protected]
Niklas Olsson, Utbildningsutskottet Service Management: [email protected]
Josefin Levander, Utbildningsansvarig IKS: [email protected]
Emma Jungmark, Studiesociala/Näringslivsutskottet: [email protected]
Hannah Bauer, Internationella utskottet: [email protected]
Anna Jönsson, Informationsutskottet: [email protected]


Information? Marknadsföring? Journalistik?


Väcker de orden din direkta uppmärksamhet? Då ska du självklart söka till Informationsutskottet!

Tillsammans med mig kommer du under året få hjälpa mig med att designa snygga affischer, lägga upp kommunikationsplaner, vara med i kårens stora förändring när vi bytar namn i höst och hur vi ska handskas med det. Dessutom finns det planer på att starta en tidning/medlemsblad och kanske vill just DU vara chefredaktör för den?!

Så tveka inte, ta chansen till att pröva all teori i praktiken och få en GRYM merit på ditt CV. Och vem vet, kanske blir just du Informationsansvarig nästa år?

Har du frågor så mejla mig på [email protected] eller kom på vårt infomöte den 22/9 i U203 klockan 12. Självklart bjuder kåren på baguetter :)

Kramar från Anna
Informationsansvarig, läser tvåan på kandidatprogrammet Strategisk kommunikation.

Näringslivsutskottet + Studiesociala utskottet = KÄRLEK

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NYHET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Service Management Ekonomerna har beslutat att slå ihop näringslivsutskottet med det studiesociala utskottet, och söker nu nya medlemmar som vill skaffa sig värdefulla erfarenheter samtidigt som de förgyller sina studiekamraters vardag.

Varför slår man ihop två utskott? Vi tänkte såhär:

Studiesociala utskottets trevliga evenemang + Näringslivsutskottets värdefulla kontakter
    =
Roliga evenemang med kanonmöjligheter till kontaktskapande

Hur bra låter inte det?!

Vi har ännu inte något fastställt program för året, det hoppas jag att DU vill vara med och utforma med mig! Självklart har jag lite tankar om vad jag vill hitta på, till exempel After Work-mingel, bokloppis, kanske inriktningssittningar?!

Kom och träffa mig på vårt informationsmöte 22/9 kl 12 i U203 och passa på att ställa frågor. Eller, varför vänta till dess? Släng iväg ett mail till [email protected] eller kom och prata med mig i skolan någon dag!


I WANT YOU IN MY UTSKOTT ;)

Emma


Utbildningsutskottet...

Hej,

Vilken underbar dag idag, solen skiner och Helsingborg njuter.
Jag skulle vilja berätta lite om utbildningsutskottet, vad vi gör och varför vi finns.
Det är såhär att på skolan finns det lärare och kurser, men efter varje kurs skickas utvärderingar ut för varje kurs. Det är vi som läser igenom dessa och sammanställer dem för att sedan ta med oss det till diverse programråd och få varje kurs att bli bättre.

Men det är inte allt, vi har detta året också bestämt oss för att kämpa för att få klarhet vad vi egentligen blir genom våran utbildning på Campus Helsingborg, civilekonomer eller ej?
Vi jobbar för att förbättra masters m.m och få alla att trivas med utbildningen.
Personligen har jag som mål att ge möjlighet åt de som valt utbildningen under företagsekonomi att få chansen att läsa det också.

Nu söker jag med mitt utskott fler medlemmar som vill vara med och slåss för en bättre kvalité på utbildningen och en större klarhet i ekonomin.
Vi träffas en gång i månaden och stämmer av hur det fungerar i klasserna, pratar lite allmänt om skolsituationen och tar en fika tillsammans.
Två stycken utbildningskvällar är en annan sak vi jobbar med, där ställs lärarna mot eleverna på Villan, då får alla ställa frågor och lärarna svara så bäst de kan.

Nu hoppas jag att just du är intresserad av detta, vi kommer ha väldigt roligt och det ser fantastiskt bra ut på ditt CV att jobba ideellt inom kåren.

mvh

Niklas Olsson
Utbildningsansvarig Servicemanagement



AGORA dagen

Vad är den här AGORA dagen som alla pratar om egentligen?!

JO - det är Service Management Ekonomernas arbetsmarknadsdag som går av stapeln onsdag 3 mars 2010! Det är en fantastisk möjlighet att träffa företag som är intresserade av service management- och kommunikationsstudenter. Kanske kan du få idéer till skolarbeten (kanske till och med ditt examensarbete?!) eller skapa kontakter som kan leda till värdefulla jobbmöjligheter? Som en bonus bjuder vi in till möjligheter för CV-granskning och dylikt.

Varför ska man då engagera sig i AGORA dagen?

JO - då är du ju allra närmast företagen och har chansen att visa upp dig och dina färdigheter för dem. På vägen dit får du lära dig mycket om att jobba i en projektgrupp med en specifik uppgift = väldigt snyggt att skriva på ditt CV. Dessutom lär vi ha mycket skoj under året =)

Ettor - Börja engagera dig redan nu. I år har du tid!
Tvåor - Dags att börja skapa kontakter!
Treor & fyror - Sista chansen! Ta den!

Missa inte mitt alldeles egna informationsmöte i U203 onsdag 23/9 kl 12.15-12.45!

Ida "Miss AGORA 2010" Thorén


KICKOFF PÅ CAMPUS!!

På torsdag 17/9 går Service Management Ekonomernas nästa event av stapeln! Det är årets första mässa på Campus: Kickoff!

Mellan 11-14 kommer företag och organisationer till skolan för att träffa er studenter och berätta om vad de har att erbjuda er. Missa inte det!!

//Emma

P.S. Vet ni vad det bästa är? Om man vill kan man få medverka som företagsvärd och därmed lära känna våra samarbetsföretag mycket bättre än alla andra. Sugen? Hör av dig till mig, 0739-758693 eller [email protected] D.S.


Humor?

Man kan ju undra vad våra kära styrelser i SME och Stampus har för humor när man kollar in det här...

www.twitter.com/SMEstyrelsen
www.twitter.com/stampus


                  (delar av) SME...                                ...vs. (delar av) /stampus


Join the party ;)

//Emma

En vecka kvar!

Idag om en vecka går ansökningstiden för projektkoordinatortjänsten ut. Vill Du ha det bästa och smartaste studentjobbet i Helsingborg? Sök nu!

/Cecilia

StratKom 2009 - sponsrad av SME

Missa inte StratKom, kommunikationskonferensen på Dunkers kulturhus den 1 oktober! Från 9-16.30 lyssnar vi på intressanta föreläsningar på temat Kommunikation över gränser och dagen avslutas på kvällen med en bankett med trerätters middag. Mer information om programmet finns på www.stratkom.se.

Konferensen riktar sig i första hand till yrkesverksamma inom kommunikationsområdet men då den arrangeras av masterstudenter på IKS deltar studenter till specialpris! Kandidatstudenter på IKS betalar endast 350 kr för dagen och studenter från masterprogrammet i strategisk kommunikation deltar kostnadsfritt både dag och kväll. För övriga studenter gäller 20% rabatt (på ordinarie pris som är dag: 1000 kr, dag+kväll: 1600 kr). Anmäl dig på hemsidan på www.stratkom.se/anmalan.

Service Management Ekonomerna sponsrar konferensen och kommer givetvis att finnas representerade. Hoppas vi ses där!

/Jossan


SMEK äntrar 2000-talet...


...och har nu även skaffat TWITTER! Vilken grej va?

http://twitter.com/SMEstyrelsen
är vår fina adress!

Har ni själva Twitter så lägg till oss som vänner! Har ni inte Twitter så glid in där ändå :) Vi kommer uppdatera med grymma tips, när vi uppdaterat bloggen, hej-kom-och-häng-med-oss-på-kårrummet osv!

Helt klart något ni borde följa om ni läser Service Management, Strategisk kommunikation eller Miljöstrategi!


Ses vi på Torsdagspuben ikväll?
Er kära infoansvarige
Anna

SM-studenter bloggar från Edinburgh

Att många Service management-studenter pluggar utomlands någon gång är allmänt känt.  I år är de dessutom fruktansvärt duktiga på att blogga om sina upplevelser!

Funderar du på att plugga i Edinburgh? Eller undrar du bara hur det egentligen är med de där skottarna och deras kiltar? Läs dessa tjejers bloggar:

Sabina, Mia och Jossan


Anna

Kristin


Bloggfrälsta hälsningar,
Cecilia


Vilken vecka!

Återigen TACK TACK TACK TACK TACK för denna veckan. Varje kväll har varit en sjuk kväll!

Imorgon är det Titanic-sittning. Kommer bli galet bra. Dress for success!


Lite favoritögonblick från veckan som har fastnat på min kamera:


Ramsor och sånger från dag 1


100 % engagemang på tisdagens Dance Battle


Hampan var mitt hang-around på pubrundan



Vi välte båten (eller åtminstone borden) på onsdagens turning



"Take your shirt off" - hur många tröjor har offrats denna veckan?!

Det hälldes upp mycket öl på Woodstock 09

Ni trotsade ett regnruskigt Helsingborg och gjorde en sjukt bra poängjakt!!

Pierre fick gå på 17 dejter, men detta var nog hans favorit...

Våra vänner från /stampus har hängt på en hel del


Novischeriet slutar aldrig dansa =)

 


Sugen på jobb?

Godmorgon allihopa!

Vi är nu halvvägs igenom årets nollning, jag hoppas ni har det lika roligt som vi i Novischeriet!

Kanske har ni börjat fundera lite längre fram, på vad som händer även efter att nollningen har tagit slut (för tyvärr, mina vänner, den kommer att ta slut hur mycket man än önskar att det inte vore så)?! Ni nollor kommer vara ettor, nya studenter på Campus... Studentlivet är givande på många sätt och vis - men det är tyvärr ett ganska knapert liv ni har att se fram emot. Men vet ni vad? Kåren vill ju hjälpa er! Hör här:


Är du sugen på att jobba extra?
På tisdag 8 september kommer Manpower att finnas på plats på Campus för att hitta Dig som vill jobba extra. De söker nu personal som vill svara på inkommande samtal på ett call center företag. Gå in på Manpower.se-jobb id 587504 och ansök eller besök dem på tisdag!



Ta vara på chansen!

Emma

P.S. Faddrar, Novischeriet och alla ni andra är också väldigt välkomna att söka såklart! D.S.


Hur man vet att man omger sig med bra personer.



Meddelande från Janne.


Nu åker Stampus ex-kassör på äventyr!

Vi har många Service Management-studenter som väljer att åka utomlands och plugga under en termin på sitt tredje eller fjärde år. Sofie Lindå är en av dem.

Läs om Sofies skottlandsresa här.


/Cecilia


fy FAN vad ni e bra!

Ett stort TACK till alla ni som är med på nollningen! Faddrar, nollor, novischeri, bonusfaddrar/annat löst folk... Ni är så grymma!


Tack för
*era snygga outfits
*att ni gav allt på dance battle igår
*att ni är så duktiga på att passa tider
*att ni körde hårt på barrundan igår
*alla fina sånger, ramsor, frierier osv


Ikväll är det 70-tal - pudelrock & disco på havet. Ni kommer väl?! Vi ska sänka båten ;)


Lots of love //Emma


P.S. Om jag lyckas fatta hur man sätter i minneskortet från kameran i datorn så kommer det snart upp lite bilder här med! D.S.


RSS 2.0