Det är ju faktiskt skitkul!

Då var lägenheten uppsagd, magisteruppsatsen uppstartad och det är snart dags för mig att lämna över min styrelse post till någon annan. Med andra ord innebär detta att min tid på Campus snart är över och jag måste erkänna att det är med blandade känslor jag efter fyra år lämnar Helsingborg. Men än är det inte över och det hinner hända mycket på två månader.

Just nu arbetar utbildningsutskottet, tillsammans med mig, på en utbildningskväll på Villan den 22 april kl.18.00. Syftet med denna kväll är att motivera och inspirera dig som student. Så skriv redan nu upp datumet i almanackan, mer information kommer inom kort. Utöver detta kommer kursutvärderingarna om någon vecka att läggas på mitt bort och då kommer vi att gå igenom dessa för att se vad ni har tyckt om kurserna ni har läst. Det är tyvärr ofta låg svarsfrekvens på dessa... Jag skulle vilja att Ni verkligen tar vara på denna chans att tycka till om kurserna. Det börjar även stundas för vårens sista programråd med institutionen. Nu undrar ni säker vad ett programråd är och vad som egentligen händer. Jo, så här är det. På ett programråd sitter det representanter från institutionen och från kåren. Syftet med dessa möten är att lyfta fram studenternas frågor och diskutera hur vi kan göra utbildningen ännu bättre. Så grabba gärna tag i någon i utbildningsutskottet eller mig och öppna ditt hjärta gällande utbildningen. Både ris och ros mottages gärna.

Valberedningen har kommit igång och imorgon är det min tur att grillas och berätta om min tid i styrelsen. Jag vill kortfattat avsluta detta inlägg med att uppmuntra sökande till styrelsen 09/10 genom att säga: Det är ju faktiskt skitkul! 


/ Olivia

Utbildningsansvarig


Fältstudie av Lunds studentliv: Toddyeftersläpp

Igår var en riktigt trevlig lördag! Den började i vanlig ordning med ett spännande HSF, fortsatte med en fika och strosande på stan och sedan blev det en tripp till Lund. Efter en jättemysig catching-up middag med tjejerna gjorde vi oss redo för något som var helt nytt för min del: Eftersläpp på AF-borgen! Och detta dessutom i samband med Toddyspexet som tydligen är läkarstudenternas spex. Vi utbölingar fick som vanligt en kort intro till kvällen. "Ja, kort sagt så är det nördarnas revansch". Finemang tänker jag och vi promenerar ner till AF-borgen och in i vad som kanske kallas stora salen...? Hursomhelst har jag faktiskt varit där en gång tidigare, då för att njuta av frk. Byrlinds och hr.Lundströms excellenta framträdande i Jesperspexets Röde Baronen. Denna gången var det liiite annorlunda. Denna gången var det fullt av stiliga unga män i skjorta, kavaj och allt som oftast till och med fluga (underbart) och snygga tjejer i väldigt fina utstyrslar som flängde runt i väldigt vuxen kasedans. Jag och min utbölingsvän hittade snabbt fram till baren och undersökningarna började.
Första noteringen: Det raggas i Lund.
Andra noteringen: Det raggas annorlunda i Lund ("Och ni är modeller eller?")
Tredje noteringen: Det verkar av någon anledning vara viktigt med medaljer i Lund.
Fjärde noteringen: Det var en del som hade på sig röda band, runt handleden eller så. "Drar man i bandet så betyder det:'Jag vill ha dig' "
Femte noteringen: Det var nördarnas revansch. Har ni sett Happy feet? Ungefär så såg det i den här salen, massa svart och vitt med fötter som dansade som om de aldrig fått dansa förut. 
Sjätte noteringen: För lundensarna innebär Service Management endast att man lär sig driva hotell. Tja, kunde väl varit värre.

Att det finns stora skillnader mellan studentstaden Lund, och den studentvänliga staden Helsingborg har jag alltid vetat, även om det för mig den senaste tiden handlat  mest om skillnader i kårstrukturer, inflytande och sådant, men det är ju också ganska uppenbart att det finns roliga skillnader också. Ack, vad fint det hade varit om det varit smidigare och billigare att åka fram och tillbaks...

Nu avslutar jag detta inlägg med en kommentar som yttrades nångång under natten: "Ja du Cesse, det är inte varje dag som man är den coolaste på festen." 

/Cecilia

Detta är dagen det händer.....

... dagen då skattmästarn tar över bloggen!
Eller nej, kanske inte.. men väl min premiär för officiellt bloggande.
Har länge haft en blogg, innan det blev sådär hippt å häftigt som de e nu, men har alltid valt
att hålla den för mig själv. Många protesterar och säger att dom ska googla... Googla på ni, de blir svårt
för er å hitta nåt å skulle ni mot förmodan göra detta så är chanserna att ni vet att det är jag mycket små... :)

Nog om hemligt bloggande, satt på kårrummet idag med en övertrött och bakfull utbildningsansvarig,
en nördig, lätt förvirrad internationellt ansvarig och en mycket strukturerad examensansvarig... tänk så mycket
ansvar i ett och samma rum. Det var till och med så att stampus kassör lockades in till oss... vilken dragningskraft vi har!

om du vill ha möjligheten ta del av detta underbart, inspirerande kårrum där det oftast finns kaffe, och om man har tur även lite kakor, så tycker jag du ska söka till någon av våra poster.. ett tips är å söka till skattmästare givetvis... den absolut bästa platsen i styrelsen... jag menar du får ju säga nej till allt! skitbra träning inför kommande arbetsliv! ;) nä, men seriöst så behöver du inte vara siffernörd för att kunna sköta kårens ekonomi, det är mycke learning by doing, så ta chansen och sök nu! Jag är himla glad att jag engagerade mig, det ger så otroligt mycke (för å dra en klyscha)!

pusshej


Dagens stilla undran


Vad f*n är det med engagemang som gör att så många vill döda det?!

(Jag sätter halva min förmögenhet på att det är avundsjuka.)

/Cecilia

Valberedningsintervju

Idag ska jag träffa valberedningen och berätta om min tid i styrelsen för Service Management Ekonomerna. Detta ska hela nuvarande styrelsen göra nu i dagarna och inför detta fick vi ett par frågor som jag tänkte att jag också kan besvara här på bloggen (speciellt nu när Ulrika och Helen fått till ännu ett besöksrekord).

Frågorna (och svaren) lyder som så här:
- Hur ser du på posten? Som samordnande och framåtdrivande.

- Vad har du åstadkommit under året? Tror att jag lyckats få styrelsen att jobba mer tillsammans och vi har tillsammans börjat skissa på en bild av vad organisationen ska arbeta med i framtiden, SME's raison d'etre så att säga.

- Anser du att du har uppföljt dina mål? Too soon to tell. Mina mål är tre och vissa av dem är inte så SMART-a: 1.Att ingen i min styrelse ska må dåligt av stressen som följer med posten, efter ett år ska man känna att det gett mer än vad det tagit. 2. Att öka organisationens kapacitet. 3. Att öka intresset för vår organisation.

- Vad anser du är de viktigaste egenskaperna man bör besitta för att vara framgångsrik på din post? *Känsla för olika kontaktytor. *Ett visst mått av föreningsnörderi. *Ett utvecklingsperspektiv. *Förmåga att delegera (överlevnadsinstinkten och viktiga människor i ens liv tvingar dock fram denna förmåga).

 - Vad anser du är realistiskt att hinna under ett verksamhetsår på posten? Som ordförande är det mycket viktigare att möjliggöra styrelsens vilja och mål, möjligtvis ett större utvecklingsprojekt på ett år.

- Hur ser kårens arbete ut framöver? Vad har ni i år jobbat långsiktigt med att förbättra? Vi har i år arbetat mycket med att ge utskotten friare händer, vi vill att styrelsen ska kunna arbeta mer strategiskt och snarare utveckla nya projekt och undvika micromanagement från vår sida i utskotten. Det finns underbart drivna och engagerade utskottsmedlemmar som vi bör ha fullt förtroende för. Långsiktigt arbetar vi också med vår positionering gentemot omvärlden och kanske framförallt med samarbetet med andra studentorganisationer på Campus.

- Vilka satsningar har följt med från föregående år? Projekten: Agora, internationella dagen, examensdagen, utbildningsdagen. Nytt för i år är bland annat bokloppisen nu på torsdag.


En trevlig tisdag till er alla!
Cecilia, ordförande 09


Att ge det lilla? extra...

Här sitter jag och mitt sovkonto minskas mest hela tiden. Det är många tankar som studsar såhär i uppsats- och examenstider... Jobben finns där ute, bara inte i lika stor utsträckning som tidigare. För egen del känner jag ändå ett visst lugn. Jag borde kanske vara mer stressad, jag borde känna att jag måste få tag på drömjobbet snart, jag borde inte sitta och leta sköna säsongsjobb.

Men jag har kommit på en genial sak. I och med att det till viss del på grund av lågkonjunktur finns ett mindre antal "seriösa" jobb där ute är det okej för mig att bara leva livet ett tag till och göra det jag tycker är så kul! Stå i första ledet och ge det lilla extra till kunder/gäster/medarbetare. Då finns det ett helt nytt utgångsläge... Vi har alla hört under bland annat utbildningstiden att många av oss kommer att få ta några "hundår" (inte mitt uttryck från början) innan vi får tillgång till de tjänster som vi faktiskt har utbildat oss för. Ett exempel: två av mina kompisar i skolan ska dra ut och jobba för ett av de stora charterbolagen till vintern. De kommer få en otrolig personlig upplevelse samtidigt som de får arbetserfarenhet och kanske allra viktigast: en fot in i företaget! 

Vad vi än väljer tror jag på att hitta nya vägar, dramatisera lite och att bjuda på sig själv.  

http://www.youtube.com/watch?v=fiVcnJ5iLqs
 
Service tagen till en ny nivå...

För övrigt hittade jag den på: http://ekbergh.blogspot.com/ som skriver om bland annat resebranschen, det är grundaren av Travelstart som bloggar från Sydafrika.

En sak är säker, under mitt år som aktiv i SMEK har jag lärt mig så otroligt mycket om kårarbete, grupparbete, ledarskap och hur man skaffar sig 100 nya vänner rekordsnabbt. Där kan vi tala om ett brett nätverkande! Så sitt inte hemma och bara fundera på att skicka din ansökan till nästa års härliga gäng, bara gör det! =)

Hälsningar Ulrika
Studiesocialt ansvarig SMEK 08/09 

Att vara näringslivsansvarig

Då var året snart slut och med den min tid i kåren. En upplevelse utan dess like :) Hur är det då att sitta med i styrelsen?

Ibland har det varit så här...

http://www.youtube.com/watch?v=ht9WEpdi5JY&feature=related

...eller så här...

http://www.youtube.com/watch?v=-__-G7zQUrI

...men allt som oftast är det så här

http://www.youtube.com/watch?v=IgGZKPwpvoc&feature=related

Som näringslivsansvarig och styrelseledamot har jag lärt mig mer om hur en organisation fungerar än böckerna någonsin kan visa. Om man är som jag, tvungen att ifrågasätta allt, är detta absolut en chans att få fram sina tankar och idéer, ty allt kommer inte gratis! Som näringslivsansvarig får du en bred uppfattning om vilket utbud av företag som finns i Helsingborg. Du får möjligheten att träffa dem och bolla idéer med dem om hur ni ska ha ett fortsatt samarbete, och där visa hur driven du är som person. Dock har rollen som ledamot i styrelsen lockat mig mest, att få ta del av Advisory Board och lyssna på företagen när de prisar vår utbildning är verkligen ett lyft. Men det är ju helheten som är rolig. Att få jobba med kreativa och drivna personer som vill samma som du (oftast i alla fall) och att hitta lösningar på problem är det roligaste av allt.

SÖK nu till nästa års utlystaplatser! ♥

-Helen, näringslivsansvarig

WWF Earth Hour 2009 Sweden

Det största evenemanget på länge går av staplen den 28/3, alltså nästa lördag, mellan 20.30 till 21.30. Vi ska släcka ner jorden i en timme för att visa att vi bryr oss. Självklart hakar vi på!

För att anmäla er gå in på länken nedan
http://www.wwf.se/vart-arbete/klimat/1214508-earth-hour-2009-anmal-dig-till-earth-hour

Strunta i tv4 Robinson och gör ditt eget Robinson hemma med värmeljus, TP och öråd med vänner och familj :)

- Helen

Bostäder, bostäder, bostäder...

Över en skål räksoppa samlades vi idag på SHIP för att prata studenter och bostäder. Det är banne mig inte helt lätt att veta vad man ska prata om - Allt är ju så självklart: Man vill satsa på Campus och man vill ha fler studenter på Campus = Det måste finnas plats för oss att bo.
Vad vi vill ha och behöver är inga konstigheter heller:
1) Vi tjänar inte mycket pengar =  Vi behöver ha låg hyra. (4200kr för 26 kvm måste vara någon slags smärtgräns)
2) Vi gillar Helsingborg för att det är litet och nära till det mesta = Vi vill bo nära Campus.
3) Vi gillar integration och vill självfallet inte att framtida utländska studenter trycks ihop i en korridor långt ifrån Campus.
Summa sumarum: Bra+billigt+nära = glada helsingborgsstudenter.

Så det så.
- Cecilia

Den stora flytten till Villan 2010, del 2

Jag har nu äntligen fått se de andra två våningarna på vår Villa och jag kan nog bara säga: WOW. Vi kommer ju aldrig mer klaga över att vi inte får plats i alla fall. Efter ett väldigt soft möte (Philip överraskade med fåtöljer och dricka ute på terassen på Villan) kom vi fram till ännu fler insikter. Förra mötet handlade om finansiering och detta om visioner. Vad vill vi ha och varför? Att vi vill bo på Villan är väl ganska självklart men hur vill bo där och vad vill vi göra där? Ja, diskussionerna kommer väl hålla på forever men det är förbannat roliga diskussioner.

Jisses, två inlägg samma dag, jag har uppenbarligen inte jättemycket att göra just nu... Men imorgon blir det bättre: frukostmöte, studiesocialt möte, bostadsmöte och livecase!


- Cecilia


Den stora flytten till Villan 2010



Idag är det dags för del två av de intensiva förhandlingar (njae, men nästan) i HSFs samarbetsgrupp kring hur Villan ska kunna tas över av alla helsingborgska studentorganisationer hösten 2010. Vi snackar alltså alla tre våningar! Det är nu bestämt att de som sitter där nu ska flytta till annan plats och lämna över Villan till studenterna. Kruxet är hyran och faktumet att de flesta organisationerna inte riktigt har medel att betala för sig. Förhandlingarna har än så länge resulterat i en överenskommelse där alla ska ha tillgång till ett utrymme, trots att man kanske inte kan betala för det. Det är liksom av värde för alla organisationerna att faktiskt ALLA organisationer befinner sig där. En ganska fantastisk överenskommelse.

Jag kan ju även berätta att det finns tolv kontorslokaler på tredje våningen och en balettsalong med speglar på andra våningen som enligt somligas utsago borde fungera gaaanska väl som en bar. Samarbetsgruppen ser framemot en guidad tur av de andra våningarna i eftermiddag i samband med mötet.

Nu ska man bara klura ut hur man ska stanna kvar på Campus ett år till så att man faktiskt kan se detta bli till verklighet.

Trevlig onsdag på er!

- Cecilia

Så konstigt det kan bli.



Man sitter här och läser tdningen, lyssnar på Lasse Lindh (Jag ger dig inte min morgon, inte min dag, du får nåt så mycket bättre, du får hela jävla jag..) och funderar över vad man ska göra med sin dag och så kommer man på att det som man verkligen vill göra är att dra på sig de randiga regnstövlarna, packa ostmackor och varm choklad och hitta ut till en skog nånstans - Och allt för att det stod i tidningen om att fästingarna är på väg :).

Men no need to worry, jag kommer nog finna min väg ner till kårrummet även idag. Idag skall det ju dessutom snackas konflikthantering och ledarskap med världens bästa kandidatgrupp och sedan snackas kår med studentstadens stöttepelare - allas vår herr Nilsson.

Det blir nog en bra dag idag också minsann.

Var tar tiden vägen!?


Sådär ja. Ännu en tenta avklarad. Denna gång i form av en tenta i metod... Lite märkligt kan man tycka, men om det är fullt möjligt får vi nog återkomma till när resultatet från tentan kommer ut :)
Och när nu denna tenta är skriven betyder det att det inte återstår mer av kursen än ett arbete. Och vips kommer den andra inriktningskursen sätta fart!!
Det i sin tur betyder att våren är här med en massa aktiviteter och sommar(lovet) närmar sig med stormsteg!!

Var tar tiden vägen..?!

Att tiden går fort tycker jag oftast inte är negativt, men ibland går tiden så snabbt att man nästan blir lite skrämd.. Efter den kommade sommaren återstår endast ett enda ynka år kvar av studier för oss i tvåan (om man väljer att läsa tre år).. och för att inte tala om de studenter som i år tar sin examen!!  Så snabbt tiden går!! 
Snart kommer man väl sitta där som nybliven pensionär och undra var livet tog vägen, något som Bo M varnade oss på en föreläsning för ett tag sen :D

Nog talat om tid och detta märkliga fenomen!

För att liva upp denna lite smått gråa måndag och påminna om att sommarn snart är på intåg med allt vad det innebär, hitta jag ett litet roligt klipp på Youtube..
Hoppas dock verkligen att inte resten av världen ser oss svenskar så här!!

http://www.youtube.com/watch?v=8I5BGsK5ZAU&feature=related

Over and out

//Vice-mia


HBG - Ikea=?

Så var det måndag! Av någon anledning har all måndagsångest försvunnit sedan jag engagerade mig i Service Management Ekonomerna. Jag kan till och med erkänna att jag var så trött på att söndagsslöa igår att jag gick och lade mig innan(!) nio-filmen. Detta beror på två saker, en är att jag läser en väldigt bra bok ( Nation av Terry Pratchett) och den andra är att jag vet att när det blir måndag får jag kåra igen!
 
Och hur kan detta vara så jäkla kul kan man undra? Jo för då ligger det till så här att när man öppnar mailen på måndagsmorgonen så är den sista meningen i det första mailet man öppnar denna: "Vet du Cesse, jag tror att detta kommer att bli en bra vecka! Jag bara känner det i tårna ;) "  Det går bara inte att ha måndagsångest när man har sitter i en sån styrelse som jag sitter i!

Sedan kör man hela morgonrutinen, yoghurt och müsli, te, nyhetsmorgon och Sydsvenskan och så får man reda på att Ingvar Kamprad vill flytta Ikea-kontoret till Malmö och till vad som verkar vara ett av de största kontorslokalerna nånsin. Jag kan ännu inte förklara riktigt varför, men det känns inte bra. Jag vill ha Ikea här, i vårt "lilla" Tretorn-hus. Det är något speciellt med det, att ha Ikeas huvudkontor så nära Campus. Man kan snacka mjuka värden och allt vad man vill, men för oss studenter är det näringslivets närvaro som hugger de översta punkterna på listan över varför man väljer att läsa Service Management i Helsingborg. Jag påstår inte på något vis att vi springer runt inne på Ikeas kontor dagligen eller att vi ens vet riktigt vem det är som sitter där. Men faktumet att de sitter där är värdefullt för oss. Att man placerar ett huvudkontor för ett så stort företag i Helsingborg visar också att detta är en stad man satsar på och detta är en anledning till varför åtminstone jag planerar att stanna här även efter att jag pluggat klart -  Jag vill se vad det blir av denna stora lilla stad. Och då vill jag ha kvar Ikea här.

/Cecilia

Ännu en s(p)exhelg är över.

Har jag berättat om världens bästa sexmästeri? Helsingborgsspexets sexmästeri  08/09 kan vara det bästa det sexmästeri som nånsin funnits! Nu har inte jag så mycket sexerfarenhet (inte av detta slag iallafall) att jag faktiskt kan jämföra, men jag skulle minsann vilja tro att det inte funnits något gäng så bra som detta. Det är välsynkat och välkoordinerat, det är genuint duktigt på att laga mat och det är framförallt fruktansvärt roligt och allmänbildande. Visste ni till exempel att sojaost kan vara det äckligaste som finns i matväg? Och att grabbar ibland bara går runt och hittar porrtidningar? Och att det är omöjligt att baka bröd på Villan på lördagar? Nä, det har helt enkelt varit en väldigt lärorik helg. Nu är vi dessutom till och med sponsrade av Just eat så om ni undrar varför vi springer runt i kepsar så är detta varför.

Ni vet väl förresten att det är dags att skaffa biljetter till årets spex ? Mellan 2e april och 8e april har man chansen att se Napoleon Bonaparte - Med andra mått mätt  på Dunkers. Inte något man bör missa! Det finns dessutom ett förmånligt paket för den som både vill se spex och gå på Stampussittning den 4 april.

Jag kan även meddela att jag varit på mitt första alumnimöte i veckan, det var ett årsmöte som var avklarat på en halvtimme och där jag blev invald som suppleant minsann. Det ska bli väldigt spännande att se vad det blir av denna organisation som verkar vara på framfart.

Nu - dags för soffa och ett, annat eller fjorton avsnitt av West Wing!

Söndagsslöa hälsningar,
Cecilia

När vardagen blir lite för grå

Nu längtar snart alla till sommarlov och att bara glassa runt allmänt. Men ack, några veckor är det ju trots allt tils dess och för att bryta mönstret lite kan ni göra som dem nedan :D

http://www.youtube.com/watch?v=FFcbu80wy0U

Och till alla er som har husdjur eller gillar djur  eller gillar att skratta

http://www.youtube.com/watch?v=Qit3ALTelOo&playnext_from=PL&feature=PlayList&p=1FF85568C64FBE5C&index=17

Mycket nöje!

/fröken näringsliv

Magister och master, del 2.


Efter informationsmötet förra veckan (och kanske en del bistra miner från studenterna...) har det nu diskuterats på institutionen om hur man på olika vis kan säkerställa att vi studenter inte behöver gå miste om det masterår  som somliga av oss känner oss snuvade på. För att lösa detta, och detta är alltså inte något som är hugget i sten ännu, kommer vi erbjudas att under ett år läsa in det som vi behöver (15hp vetenskapsteori och metod) för att antingen kunna hoppa på institutionens andra del av  masterprogrammet eller ta ett masterår någon annanstans. Detta skulle alltså lösa problemen för dem som verkligen vill ha en "riktig"  master men vi kommer dock inte riktigt undan ett extra år Campus. Fördelen med upplägget är att man kan ta ett år och arbeta eller vad man nu vill göra och läsa lite vetenskapsteori på halvfart för att sedan hoppa på ett år med "full fart" igen.

Hur det nu än blir känns det väldigt skönt att se att det händer grejer och att studenternas åsikter och oro tas om hand.

Informativa(?) hälsningar,
 - Cecilia


Söndag

Tvätt klockan sju på en söndagmorgon - Alltid! Det verkar alltid som en bra idé när jag bokar och det är alltid en fruktansvärt dålig idé när det väl blir söndag. Ack, den dag man har tvättmaskin i lägenheten...
Men men, det finns värre saker här i livet och om man vill se det lite positivt så kom jag i alla fall upp och får något vettigt gjort denna söndag.

Jag måste ju berätta om den underbara middag det blev i fredags! Camilla och Cissi bjöd på laxcarpaccio med smörstekt sparris, parmesan och citron (mums!), Kristin, Helena och jag stod för fläskfilé med tapenade och fetaost med klyftpotatis medan Helen och Mickan svängde ihop vad som kan vara den godaste marängsvissen i världshistorien! Fantastisk kväll helt enkelt. Det är en jäkla lyx detta med våra fredagsklubbar, det är ju inte direkt studentmat det där!

Igår fick jag möjlighet att åka tillbaks till min gamla gymnasieskola, Katte,  och gå på syrrans case-tävling, det var också lite av en upplevelse faktiskt. Man blir ju lätt lite ödmjuk när man jämför vår case-examinationer med dessa, sex grupper gick upp framför en jury från Ekonomihögskolan och presenterade sina lösningar för att sen bli grillade av densamme. Och detta är sjuttonåringar, som drar på sig den kritstrecksrandiga kostymen och de fina skorna och blir inlåsta i ett klassrum i tre timmar en lördagsmorgon, utan mobiler och internet (bara det!) och sen redovisar framför en grupp som till slut var runt femtio stycken plus en jury på sex personer. Nä, det var häftigt helt enkelt.

Lördagen slutade med dubbelt 25-årsfirande för skattmästar-Anna och kassör-Sofie, väldigt trevligt indeed, massa trevligt folk och en del rödvin (som tyvärr också landade på stackars Saras fina klänning...).

Nä, nu ropar tvättstugan igen!

Med hopp om en söndag med pizza och bra film,
Cecilia

Värdet av AGORA - och riktigt bra vänner


Den 4 mars 2009 var förbannat bra dag.  Det går liksom knappt att förklara hur häftigt det är att en sådan dag anordnas på vårt  Campus. Så många människor under ett tak, som alla kommer för att knyta kontakter, lyssna på gästföreläsningar eller helt enkelt bara samla in så många pennor och vattenflaskor som möjligt.
AGORA-gruppen har gjort ett sådant fantastiskt jobb att jag inte riktigt vet var jag ska börja med mina prisningar. Men många är de i alla fall! Allting har flutit på så bra, från företag till sponsorer till mässa och bankett. (Och vilken bankett sen!)

Nä, jag är helt enkelt fortfarande galet hänförd av Agora 2009 - Ett stort tack från oss i styrelsen till Agora-gruppen!

Ni har väl inte missat: http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=736984

Något av det mest fantastiska med den här dagen var att efter en hel dag med vimlande och minglande, ömma fötter, handskakande och visitkortsbytande, stod jag till slut på ett dansgolv med de sex bästa brudarna i mitt liv. Dansandes och skrålandes (det var inte vackert, jag vet, men jag skäms inte) samlades alla sju fredagsklubbstjejerna. Det är tjejerna som varit med sedan dag ett här i HBG, det är de som påminner mig om att det finns mer än kår  att prata om (tro mig, jag har förbannat lätt att glömma...) och framförallt, det är de som finns där alltid!
(Oftast dansandes och skrålandes konstigt nog.) 

Och eftersom det är första fredagen i månaden idag är det alltså också dags för Fredagsklubb! Jag missade förra på grund av den fantastiska spexhelgen så jag ser extra mycket framemot vår trerättersmiddag med vin och skvaller i mängder :).

Hoppas ni alla får en lika trevlig helg som jag planerar att ha!

- Cecilia

Förresten, på tal om bra vänner och underbara tjejer så skickade söstra mi ett klipp - Winnerbäck och Dregen på samma scen, blir det bättre?:

http://www.youtube.com/watch?v=shsar-IPzNs&feature=rec-HM-rn

Nu är det spännande...!

Kårrummet är upp och ned. Kaffekokare står laddade på rad. Skjortor, skor, klänningar och kavajer är inhandlade... Det måste minsann vara AGORA på gång!

Ja, nu är det riktigt spännande men för min del får det faktiskt gå hur det vill imorgon (hur det nu skulle kunna gå annat än galet bra) -  jag är redan otroligt imponerad av AGORA-gruppen och allt deras jobb!

Vi ses imorgon!

- Cecilia

RSS 2.0