Vice ordförande kontemplerar..

Hej alla som har hittat hit till vår kårblogg! Jag tar nu över bloggfacklan från ordförande Daniel som mest nu ses häcka med en pappersnäsduk snörvlandes av eftersviterna från Österrike.

Det är en spännande tid vi har framför oss nu. Först och främst blir det intressant att se hur länge badgasteinsjukan håller i sig (seriöst, har någon träffat på någon Badgasteinresenär som INTE klagar på tresiffrig feber, lårkakor på rumpan och oklädsam gogglebränna, och dessutom tror att det hela förorsakats av att de BADADE sista kvällen..? Ja e int bitter för att jag ugglade runt Campus lokaler hela veckan..

Åter till ämnet, intressant tid till mötes ja. Ingen kan ha undgått att märka vår stora fina arbetsmarknadsdag den femte mars - Agoradagen. Projektgruppen sliter dag som natt som sin kalufs för att dra hit de intressantaste föreläsarna möjliga, de mest givande företagen och de godaste lattemakarna.

Näringsliv och kontakter i all ära men många av oss har fortfarande många år kvar på programmet. Kanske man har, caféts goda kaffe till trots, börjat höja blicken uppåt och utåt med önskan av att vilja förlägga en termin i annat land? Kina? Singapore? Mexico? Norge? Möjligheterna är många och likaså är de hemvändande studenterna. De kommer att utgöra stommen på vår Internationella mässa som kommer att hållas den 19:e februari. Kom och mingla med dem och ställ de frågor du grubblat på men inte vil ställa till studievägledaren i ett fullpackat U202. Det ryktas om att många företag inom rese-, turism- och utomlandsstudierbranschen kommer att inta Campus denna dag, not missable med andra ord på annat språk alltså!

Goda framtidsutsikter alltså, men hur ska onsdagseftermiddagen bäst spenderas undrar ni ju nu. Jag som det allomsvarande oraklet jag utger mig för att vara (och med Stampus som närmaste granne på E1 att hålla sig på god fot med ;-) ) så slår jag ett slag för Rabattus som går av stapeln ikväll på Villan. Känner du till alla studentorganisationer på skolan? Har du verkligen nog med gratissaker? Kan du verkligen gå miste om en gratis pastasallad? Svarar du nej på någon av de frågorna är det smartaste strategidraget att uppsöka Villan ikväll mellan 17 till 20, och vimla flärdfullt bland andra glada studenter på Rabattus!

Ses på Villan ikväll!

/Vice ordförande Sara

 


5 dagar i backen...

Hoppas att ni ursäktar franvaron av den fina bokstaven a med ring över. Det visar sig att österriksika tangentbord inte är utrustade med denna vackra bokstav.

Kl 12 i mandags lämnade 120 tappra och glada studenter Helsingborg med sikte pa Bad Gastein och en veckas skidakning med allt som hör därtill! Vi anlände kl 0700 pa tisdag morgon och formligen kastade oss ut i backarna, efter backarna var det after ski (det visar sig att trubaduren som kör after skin pa var närmsta pub har en enastanede repertoar pa ungefär 7 olika latar).
Efter 5 dagar av det hardaste studentlivet man kan tänka sig - dvs. fest varenda dag - ska vi idag, lördag, bege oss hemat.

Sa vitt jag vet sa har ingen av oss nagra allvarligare skador, förutom en kollektivt uppsamlad bakfylla vilken kommer drabba oss alla i bussen pa vagen hem. Givetvis haglar dock skvallret och bilder pa saker man inte minns att man gjort!

Sa pa mandag är det än en gang tillbaks till föreläsningar, uppsatser och tentor - men med en härlig skidglasögonsolbränna, ont i alla muskler (även de man inte visste att man hade) och ett löfte om att inte festa pa ett bra tag - eller iallafall förran pa torsdag pa Villan. 


 Allt gott!

- Daniel Nilsson, ordf 07/08


Tankar kring engagemang

Jag har varit aktiv inom både kåren och Stampus mer eller mindre hela min tid på Campus, som nu är uppe i fantastiska 2,5år. Innan jag började på Campus gjorde jag lumpen, då var jag aktiv i förbandsnämnden och representerade andra värnpliktiga.

Under gymnasietiden var jag med i elevrådet samtidigt som jag var väldigt aktiv i ett politiskt ungdomsförbund - de av er som känner mig vet vilket och ni andra kan förmodligen gissa er till det utan större svårigheter.

Under högstadiet var jag också med i elevrådet ... och går man tillbaka så långt som till när jag gick i sexan... så var det då jag inledde min karriär när det gällde engagemang kring skola och politik som ordförande för miljörådet ute på Mörarps skola strax utanför Helsingborg. Jag fick planterat hela sju träd under min mandatperiod - det ni!


Några av mina vänner anklagar mig, kanske med all rätt, för att vara beroende av att engagera mig, andra ifrågasätter hur f*n jag orkar med det och åter andra undrar bara rätt och slätt: "varför?".


Dessa frågorna ställs nästan utan undantag av människor som När jag ställs inför de av mina vänner som själva inte engagerar sig på ett eller annat sätt så brukar jag vilja ställa ungefär samma frågor till dem: VARFÖR engagerar inte du dig? Hur orkar du bara flyta med utan att påverka - bara döda fiskar "simmar" ju med strömmen!


Men de som aldrig engagerat sig kommer aldrig förstå...
De kommer aldrig förstå att det är genom sitt engagemang som man kan prova allt det man har läst om i skolan - i synnerhet på en så pass praktisk och samtidigt akademisk utbildning som Service Management.

De kommer aldrig förstå att det är genom sitt engagemang som man kan komma i kontakt med verkligheten och med verkligheten menar jag människor, föreningar och företag. Och det är ju verkligheten vi läser, tränar och övar för att klara av att hantera - hela vägen från det att vi börjar ettan och lär oss att läsa.

De kommer aldrig att förstå värdet av att kombinera övning med verklighet - du hade aldrig lärt dig att cykla om du försökt läsa dig till det! Som nästan allt annat här i världen handlar livet efter skolan om learning by doing, och varför inte ta chansen att tjuvstarta genom att engagera dig? På skolan, i en förening utanför skolan eller genom ett extrajobb som utmanar dig!


Så... mitt råd till ALLA är att prova på att engagera sig! Och när ni gör det, ta till vara på chansen eller uppdraget och se till att du når din fulla potential genom det. Du kommer lära dig fantastiskt mycket om både dig själv och världen!
Gör inte avkall på allt annat till förmån för skolan! Om omsätter det du läser i kurslitteraturen till praktisk handling kommer du ha mycket lättare för att lära dig och du för upp dina studier på en helt ny nivå!


Att säga "Jag sätter skolan först" är i min värld detsamma som att sticka huvudet i sanden och inte låtsas om allt som händer runtomkring!


Jag avslutar mitt första blogginlägg med ett slitet men passande ordspråk: "Carpe diem!"

Daniel Nilsson, ordf SME 07/08
[email protected]


RSS 2.0