Idag har jag.......

1.Vaknat.
2.Ätit frukost. 3 mackor med skinka och en skål hallonkräm.
3.Duschat.
4.Rakat mig.
5.Fixat håret.
6.Borstat tänderna.
7.Klätt på mig.
8.Packat väskan med böcker, matlåda och annat nödvändigt.
9.Gått ner till konserthuset för att ta linje 2 till Väla och IKEA för löneförhandling.
10.Höll på att missa bussen för jag satt kvar i kuren när den kom körande. Får springa i fatt den.
11.Pluggat verksamhetstyrning på bussen.
12.10.00 sitter jag i möte med en av mina chefer. Är nöjd med vårt samtal.
13.Träffar mina vänner Cissi och Annika i fika rummet. De har just börjat och ska sälja kök. Lycka till säger jag =)
14.Tar linje 2 tillbaka till stan. Bussen blir fylld till bristningsgräsen och bakom mig sitter en äldre dam med en skällande pudel.  Kan inte koncentrera mig när jag läser och bestämmer mig för att aldrig mer åka linje 2.
15.Vräker mig av bussen på Knutpunkten. Möts här av en doft av urin.
16.Anläder till skolan och beger mig till kårrummet för att värma min mat och utföra diverse uppgifter.
17.På kåren är det fullt hus. Alltid lika trevligt=)
18.Värmer min mat och äter den.
19.Under tiden jag äter ringer jag Folkets Hus för att boka in ett event.
20. Efter jag ätit gör jag lite rutinära saker.
21.Ringer Patrik Ott och snackar lite Agora budget.
22.Sammanställer underlag för att kunna bokföra senare i veckan.
23.Tittar på mindre snygga bilder på Johanna Kojan på Stampus hemsida=) Johanna är arg.
24.Går till biblioteket för att plugga.

25.Pluggar tills biblioteket stänger.

26.Köper en "studentmacka" i kaffeterian för halva priset och äter upp den.

27. Sätter mig på kåren och läser lite till.
28. Klockan är 17.15 och jag går till Villan för att deltaga på SS- mötet(stampusstyrelse och pubmästeristyrelsen månadsmöte). De flesta är närvarande och mötet kan sammanfattas som givande.
29.Får skjuts av David hem till lägenheten.
30.Ställer mig och lagar pytt-i-panna som jag ska ha till lunch imorgon.
31.Skriver ett mail till mitt barlag samtidigt som jag snackar runt med lite på msn.
32.Hjälper Åsa Höglund att zippa ner en mp3=)
33. Sophie, en tjejkompis frågar om vi ska göra något i veckan. Jag svarar ja och föreslår att vi hittar på någonting roligt, som att bestiga Kärnan.
34.Funderar lite på hur jag ska fira min 25 års dag om cirka två veckor. Det lutar åt att jag tar en weekend i någon europeisk huvudstad för att slippa all uppvaktning.
36.Sanna, Johanna, Emma, Jennifer,Anna och Sara. Hoppas ni är nöjda nu när jag bloggat om min "intressanta vardag"................

.........Idag har jag gjort vad jag gör varje dag, det som många andra gör, jag är inte speciell, som vissa andra som engagerar sig tror sig vara......

/ En i mängden


Censurerad!! (eller?)

(Bara så ni vet så censurerade Emma Internationell i hemlighet bort de bästa bitarna i mitt inlägg. Eller så inbillar jag mig bara att jag skrev några vettiga bitar alls)

Idag var det i alla fall jobbig tenta dax och just min grupp blev givetvis ivägskyfflad till en skola på andra sidan stan. Schysst. Måste erkänna att sådant driver mig till vansinne, speciellt då vi hade problem med att hitta, och det inte fanns någon vettig parkering. Vi tvingades parkera utanför tandläkaren och sen går det inte ens betala för mer än 2 timmar. Herregud i en studentstad får de ju ha en klausul för tentaskrivande studenter. Speciellt då vi inte ens får skriva tentan på universitetet!!!!!! Nu skyller jag på denna frustration om tentan inte resulterar i VG. Man borde ju få VG automatiskt efter en sådan pärs förresten.

Jag tror inte ens det är meningen att jag ska skriva ännu ett inlägg men i så fall får Emma Internationell censurera bort det. =)

Ses på campus!
Terese Internationell Jr


Även en 4:a kan ha tentaångest!

Nu är jag här igen...
Terese, det där klarade du ju galant! Censurerade jag något denna gången???

Fy vilken fruktansvärt trist dag det är, det regnar och jag tror inte att det varit ljust ute idag, gatlampan jag ser från mitt köksfönster är nämligen fortfarande tänd. Ovan på allt så sitter jag och tentapluggar och ska snart släppa mig till jobbet och prata i telefon i 5 timmar med kunder som inte riktigt förstår sitt eget bästa, att det ska välja mitt erbjudande för det är absolut det bästa, lägsta och mest ärliga som finns på marknaden.

Och så var det det där med tentaplugget, att studietekniken skulle innfinna sig efter ett halvår som mina kära kollegor hade lovat Terese kan jag nog nte hålla med om. Jag har pluggat i snart 5,5 år och jag gör fortfarande en massa andra saker som jag inte borde när jag ska sätta mig ner och läsa en 300 sidig kursbok som skulle kunna komprimeras till 150 sidor om författaren inte varit så självupptagen av sin egen forskning. Saker jag gör istället är bland annat att vattna mina blommor vilka är tre stycken men de tar en väldigt lång tid att vattna dem en dag som denna vill jag lova.

Nej nu får jag sluta vara  så negativ och ta tag i det här.
Ha en fortsatt trevlig vecka nu lämnar jag vidare stafettpinnen.

Emma Internationell

Nybörjarinlägg från en wannabe

Att tentaplugga är inte så lite tråkigt och ångestframkallande. För min del innebär det total isolering i x antal dagar. Tre steg från sängen till soffan och tre steg tillbaka. Det ni, det kallar jag en sund livsstil. Men så går jag också i ettan och har inte lyckats hitta den där studietekniken ännu som Sanna Social och Johanna Informatör lovade skulle infinna sig till jul. Men det gör inget, grymma faddrar var de i alla fall. 


Jag sitter då med i det internationella utskottet och har fått i uppgift av Emma Internationell att skriva ett inlägg här i bloggen. Men ni ska veta att det inte är en lätt uppgift att få en uppgift av Emma Internationell för hon är nitisk (energisk, flitig, entusiastisk, brinnande, hänförd)  som få och kommer nog censurera bort en stor del av inlägget. Speciellt nu när jag fick sådana strikta order (ja ni ser ju själva här nere) om att inlägget ska ha en internationell prägel. Som om det inte räckte med tentaångesten måste jag nu även känna kval över denna instruktion. Det är inte lätt.


 Den internationella dagen blev i alla fall (för att komma till ämnet) en succé! Stort tack till Emma Internationell för det superba initiativet och tack till alla fantastiska utställare som har varit i alla möjliga tuffa delar av världen. Det var verkligen inspiration på hög nivå. Hoppas alla som är sugna på att plugga utomlands nu blev ännu sugnare. Det blev jag i alla fall. Synd att ni mässdeltagare drack så dåligt av den extremt bubbliga cidern bara. Jag och min utskottskollega höll måttet på kvällen och festade vidare på Hamnkrogen till halv tolv som vi lovat. (Då gick ju vårt tåg tillbaka till Lund) Bartendern såg måttligt road ut kl halv elva när vi förklarade detta och inte en kotte förutom vi fanns kvar. Men vad gör man inte för lite nacho snacks och spanskasnack. Synd att alla andra deltagande mässaktörer gick tidigare än oss och att de mässdeltagare som lovat att dyka upp inte kom. Vi höll faktiskt vårt löfte med storbildstv så att ni skulle kunna kolla på CL matchen.


Nu ska jag resa bort till tentans land....


Ciao, adios och goodbye!

Terese Internationell Jr


En 25-årings bekännelse...

Då var det dags för mig att skriva det första blogginlägget i mitt liv...

Först vill jag börja med att tacka alla som ställda upp och hjälpte till i tisdags på den internationella dagen. Det blev en super dag som jag och det internationella utskottet är jätte nöjda med. Utan alla er som ställde ut hade det inte blivit någon mässa! så ett stort TACK. Bilder från dagen kommer inom kort att finnas på hemsidan.

Klockan 08.16 imorse blev jag officiellt 25 år. 25 år!!! Förstår inte dem som har åldersnoja jag menar det är ju bara en fjärdedel av livet som har passerat, jag räknar nämligen med att bli 100 år! Man skulle ju kunna tro att jag skulle vara ute och fira vi den här tidpunkten en dag som denna men jag tänkte ta igen firandet i helgen istället. Imorn blir det god mat, gott vin och lite Jean Louis dagen till ära!

Dagen har passerat som vilken annan torsdag som helst, började med frukostmöte med den övriga kårstyrelsen sen stod lite plugg på schemat och sen 5 timmar på jobbet. Med andra ord en helt vanlig torsdag för en student som går fjärde året och sitter med i kårstyrelsen. 

Nästa inlägg med internationell prägel har jag överlåtit till en av tjejerna i utskottet att skriva.

Tack för mig för denna gång.
Ha en super mysig helg!
Emma
Internationellt ansvarig

Rapport från Norrland

Vi är nu inne på vår tredje dag på Norrlandsturnén. Vi, infonissen Johanna, och den sociala förmågan Sanna, var igår på Noliamässan, "the" utbildnings- och rekryteringsmässa i Norrland, och första stoppet var Sundsvall.

Att vara studentambassadör visade sig vara ett smakprov på livet efter Service Managent. Förhoppningsvis. Likt riktiga businesswomen checkade vi in på Landvetter flygplats, med laptopen nonchalant hängandes över höger axel. Om de slitna conversen ersatts av ett par välputsade klackar hade nog ingen kunnat räkna ut att vi fortfarande hör till den värld som finanseras av csn.

Dagen började med att vi inte hittade Service Management-montern, gick varv efter varv runt  den stora mässlokalen, Nordichallen. Har vi åkt till fel stad? blev vår första tanke. Till slut upptäckte vi en monter tillhörande Lunds universitet och där bland alla kataloger om tekniska utbildningar, juridikbroschyrer och ekonomifolders fick vi syn på en liten, svart sak som informerade om Service Management i Helsingborg. Först då drog vi oss till minne att vi hört någonstans att även de andra utbildningarna på Lunds är bra nog att visa upp på en mässa av detta slag. Mässan flöt på bra, vi fick prata med många trevliga och förvirrade gymnasister och sälja in Lund så gott vi kunde till patriotiska norrlänningar som kommer sakna snön för mycket och förstå skånska för lite. 


Just för tillfället befinner vi oss i Östersund, vid Storsjöns strand. Fjällen är snötäckta, sjön är frusen och storsjöodjuret har drunknat.  Imorgon väntar ännu en dag av insmickrande leenden och säljande gester. Cirkusen Nolia 08 fortsätter!  


// Sanna Sultan, Studiesocialt

   Johanna Kojan, Info/marknadsföring


Klös, riv, mjaoo

Här kommer det efterfrågade katt-inlägget. Haha min humor:


Hör och häpna

Jag känner en viss aggressivitet från denna unge man. Jag får skylla på min bristande humor och att mitt liv helt enkelt är så tråkigt som det låter. Men om herr Arvidson vill ta över bloggandet igen är jag mer än villig att överlämna rodret till honom då han verkar vara en betydligt bättre skribent :P Hehe

Intriger, interiger... nu blir det genast intressant... hehe


Ciao

Hästen, hunden och kisse katten......

Hundar dit och hästar dit...........ojojoj vad jag ser fram emot fröken utbildningsansvariges kommande snaskigheter! Vad kan tänkas hända då? Kan det vara så att kisse katten mjamar så infernaliskt att Anna blir störd då hon tittar på Djursjukhuset? Folk svälter faktiskt ........

/Daniel A


Min hund snarkar!

Nu sitter jag i kära gamla Malmö igen. Åter hemma hos föräldrarna mina . De göder mig väl här nere måste jag säga. Snart är det fikadags med semlor och kaffe. Inte helt fel faktiskt.

Igår var det 90-tals fest som jag skrev i förra inlägget. Den som jag är kör jag fullt ut på temat, självklart. Jag satte på mig min mammas gamla 90-tals blåsa med puffärmar på. När jag steg in på festen var det typ bara jag och två stackare till som klätt ut sig på riktigt, där bland annat vår allas näringslivsansvarig Jennifer Stark. Jag kände mig en aningen uttittad men jag är inte det som är den förstår ni. Hehe!

Jag gav mig hemmåt från Lund till Malmö vid 1 på natten. La mig i min rostiga gamla säng, lyckas precis somna när hunden börjar snarka. What the f*ck? Där låg jag sömnlös med en snarkande hund. Suck. Tillslut lyckades jag somna, tack gode gud! Jag sov till 12 idag :) Mycket stolt är jag. Haha

Ne nu luktar det kaffe, mums. Jag ska bege mig neråt till köket!
Må gott!
Ciao
Anna Öhrström

En flygtur

Igår flög jag. Dock inte i en positiv bemärkelse så som att flyga utomlands. Nej jag har flygit av hästen. Flög som en liten vante. Och ack vad ont det gjorde. Idag värker hela kroppen och jag tycker rätt synd om mig själv.

Nu är helgen kommen och jag ska ta mig ner till föräldrarna mina för att vila upp mig. Att vara kåraktiv betyder tidiga mornar och sena kvällar. Haha skämt och sido denna helgen ska spenderas i lugn och ro... Typ... Ska dock på 90-tals fest i Lund på lördag. Undra hur det kommer att gå.

Föresten glömde presentera mig. Nu är det den erfarna bloggerskan Anna (utbildningsansvarig) som sitter vid tangenterna och författar detta fantastiska inlägg. Jag har försökt förklara för mina kompanjoner i kåren att blogginlägg ska vara korta och många. Det satsar jag på denna vecka!

Hoppas ni följer mitt vardagliga äventyr denna vecka!
Vi synes!
Ciao

Anna Öhrström
Utbildningsansvarig

Så j*lva vidrigt................

Igår kväll var jag hemma hos en tjejkompis, vi kan kalla henne för Miss X. Kvällen som började så bra med te och glass fick en radikal vändning då vi började titta på en dokumetär som handlade om sexturismen i Venezuela. Först tänkte vi byta kanal men bestämde oss att försöka se på eländet. Som tittare fick man följa ett stall med prostituerade på deras bordell och hur de umgicks med sina kunder. Dessa unga, små söta flickor (flera av dem hade barn) blev helt utlämnade till dessa från väst, vita, feta, vidriga, avskyvärda, perversa män. Om man nu kan kalla dem för män. Dessa "män" bokstavligt verkade göra vad som helst med tjejerna. De iskalla och tomma blickarna duggade tätt bland tjejerna ansikten då "männen"  friskt tafsade på dem. Visst, det är ingen nyhet att sexturismen är en blommstrande industri där personerna bakom verksamheterna tjänar stora pengar och att många unga tjejer och även pojkar far väldigt illa. Jag kände bara att jag vill påminna er om detta världsomspänande problem som dessvärre inte ser ut att minska och uppmuntra till debatt. När jag såg programmet insåg jag verkligen hur bra vi har det.............


Idag är det tisdag och jag har just kommit hem från innebandy träning på Vallis. Så där kul var det.....fick i alla fall springa av mig lite. I övrigt så har jag faktiskt fått gjort en del sysslor under dagen. Inventerat alkoholen på Villan och suttit några timmar nere på kåren och bokfört, främst fakturor som gått ut till de utställande företagen på AgoraDagen. Denna dagen som jag tror kommer bli den bästa AgoraDagen någosin, känner positiva vibbar. Var på upptaktsmötet i måndags där alla funktionärer fick informmation om det som komma skall och möttes av en bra blandning mellan de olika årskurserna. Att man som besökare kan vinna en resa till New York är värt ett besök bara den! Jocke Astgård sa att jag inte fick vinna den, men enligt tradition lovar jag att ta hem vinsten denna mässan också! Traditionen började ungeför för ett år sedan då jag gissade rätt antal ölkorvar i en glasburk. Detta var under turistarnas S kurs då de höll en mässa med tema Berlin och högsta vinsten var två biljetter till just denna stad. Dessa biljetter innebar en weekend med flyg t&r och boende på ett flådigt hotell. Utnyttjade jag dessa biljetter? Nja......saken är den att jag råkade förlägga dem i min räkningshållare i köket och vips var de borta=( Efter många timmars letande insåg jag att de omöjligt kunde befinna sig där........Jag har sedan dess alltd haft mina misstankar om vem som stal dem. Ni vet som om man vunnit en miljonvinst på lotto ,så får man plötsligt så många nya "vänner". Ialla fall, när jag vinner denna gången ska jag vara försiktigare än vad jag var med mina två bussbiljetter t&r med SweBus..ha ha ha .....blåsta!  Var va jag, Agora ja....Jo, det kommer bli årets händelse på Campus!, så ta med ditt noggrant skriva CV och traska ner till Campus  onsdagen den 5 mars! Och missa heller inte chansen att senare under kvällen att bekanta er ytterliggare med representanter för de utsällande företagen på Banketten som i år hålls ute på Parapeten i Norra Hamnen! Som Patrik Gran säger; - "Biljetterna går åt som smör i solen så skynda att köp"! Fan va han är het på att använda metaforer!, eller inte....."smör i solen". Lite väl 1890 lille du......men huvudsaken är att budskapet går fram=) Nej jag e inte bitter, bara lite. Men jag är inte bitter på den otroligt snittsiga metaforen. Den eller de som jag verkligen är bitter och trött på är en statlig verksamhet som kallar sig Försäkringskassan. I förra veckan damp den ner. Beskedet om att jag tjänat för mycket under år 2006 då jag under ett ynka halvår fick bostadsbidrag, vilket innebär att jag blir tvungen att betala tillbaka 1700 riksdaler. Det är inte summan som upprör mig, utan det faktum att vi studenter missgynnas ekonomiskt från alla tänkbara perspektiv. Ääää...orkar inte mer ikväll, 1700 kr!!!!

Imorgon ska jag vara i skolan 09.00 för att ta tag i pluggandet inför fredagens munta. Men det jag mest ser fram mot är en utlovad middag som jag ska bli bjuden på av av Miss Y! Vad det bjuds på kan ni läsa imorgon kväll och då kommer jag även att tillkänna ge en nyhet som kommer bli vida omtalad!

Auf wiedersehen!
/Daniel A
Skattmästare SME


Skattmästaren gör (efterlängtad?) bloggdebut.......

Så var det dags för mig att göra debut i den populära bloggvärlden! Har vid några tidigare tillfällen funderat på att starta en egen blogg då jag anser att mitt liv är så pass intressant att folk borde få ta del av det.(osant) Skämt och sido. Idag är det söndagen den 10 februari och klockan har just passerat halv nio på kvällen. Jag ser tillbaka på en relativt händelserik helg med diverse aktiviteter, vilka för min sinnesros skull ej varit skolrelaterade.....(på helgen måste man inte blogga om plugg och engagemang Daniel Nilsson)......

Ialla fall, i fredagsafton gjorde jag min efterlängtade comeback i Stampus korpenlag i innebandy. Fast frågan jag i efterhand ställer mig är hur efterlängtad comebacken verkligen var? Och för vem var den efterlängtad? Om man ser det hela ut ett publikmässigt perspektiv verkade den inte särskilt populär. Får ända ta tillfället i akt att tacka de 5-6 tappra själar som dök upp! Inga nämda, inga glömda. Vill rikta ett missnöje mot mina kollegor i kåren som aldrig, aldrig, aldrig kommer och stödjer mig. Och stöd hade jag behövt med tanke på torsdagens bravader som tärde mina krafter i sank.......Matchen slutade 3-2 till oss, valpen Henke Politis fick matchstraff och fick lämna arenan.


Klockan 06.30 lördag morgon ringde väckarklockan. Första tanken var att somna om, men efter att tagit en titt runt om i rummet insåg jag att jag nu var hemma i mitt föräldrarhem i Höör (ni vet orten som alla åker igenom med tåget, men som ingen någonsin besökt). Till saken. Efter matchen körde jag de dryga åtta milen hem till mina föräldrar för att under lördagen utöva en av mina hobbys, jaga! Ja, jag är jägare och jag vet att många av er som läser detta inte förstår sig på individer eller grupper med individer som ägnar sig åt jakt. Att föra en diskussion om varför jag just jag jagar skulle här i bloggen bli alltför utdragen, så om någon vill tala ut med mig så är ni välkomna att göra det när ni ser  mig. Mina skoltider är måndag- fredag 08.00- 16.00.

Dagen i ära var det rävjakt som stod på agendan vilket föranledde mitt val av vapen som hamnade på min Beretta 686 S, vilken jag för övrigt är sjukt nöjd med! Fan, nu verkar jag besatt, men där är jag kanske?! Ja det är jag. Man blir ju inte kallad för friherre Arvidsson av Sanna och Johanna för ingenting=) För att sumera dagen med några väl valda ord; vi sköt ingen räv, hade jag haft ett annat vapen med mig hade jag kanske kunnat skjuta ett av de många vildsvin vi hade inne på markerna och konstaterbart  var att det var sjukligt skönt att komma ut i naturen och svepas med i dess harmoni, om än bara för några timmar.

Framåt eftermiddagen satte jag kosan med tåget till Helsingborg igen för att deltaga på Martin Pubmästarens och hans sambo Tina Ornsteins inflyttningsgalej. De bor numera på Stattena vilket Martin anser tillhör  "det fina Norr". Jo tack, den har man fått höra några gånger..... I Lund hoppade min gamle käre korridorskompis Henke på tåget för att göra mig sällskap. Väl framme i Sundets Pärla begav vi oss hem till min lya för att göra oss respektabla inför den i förväg omtalade festen. Gällade inflyttningspresenten gick vi tillsammans 10 kamrater och köpte en mixer. Nej, inte en sådan "stavmixer" som faster får i Kvarteret Skatan firar jul=), utan en helt vanlig stationär mixer.  Det såg ut som värdparet blev glada, själv hade jag nog mest ryckt på axlarna och öppnat de andra presenterna.......

Kvällen och festen präglades av en viss karokeemaskin som paret nyligen införskaffat sig. Eftersom min sångröst är av det extraordinära, då ej i positiv bemärkelse, beslöt jag mig för att istället agera publik. Vissa sjöng, vissa sjöng inte. Vissa sjöng helt okey, medan andra inte sjöng helt okey. Att tilläggas bör göras att hela festen stannade upp och alla tittade på varandra efter att Povve (den lille satte) skriker ut några helt irrelevant ord över rummet. Vad som sades skall aldrig igen sägas, då de var av en mycket opassande karaktär. Folk som inte känner honom undrade nog vad det var för en sjuk människa, som hade mage att skrika det som ingen annan vågade=)  

"Vidare", med bedövade öron och med ett glatt humör begav hela sällskapet om cirka 25 pojkar och flickor ner till stan och Cardinal. När jag står där i kön får jag syn på Johanna Kojan, info/ marknadsföringsansvarig i kåren. Det gick inte rakt, inte någonstans, men det var lördag, vilket legitimerar förfarandet. Väl inne på Cardan hade vi, eller i alla fall jag en riktigt trevlig kväll i goda vänners sällskap.!

Nu börjar jag bli lite trött, men jag ska avsluta med att dra söndagen i korthet, för att inte söndagen ska bli sur då jag både har pratat om fredagen och lördagen. Någon form av rättvisa måste existera. Man kan sumera min söndag enligt följande;
1.Vaknde runt lunch liggandes på min laptop i sängen. Ingen aning hur det hamnade där.......
2.Lägenheten ser hemsk ut, vet heller inte varför, men beslutar mig för att städa och diska.
3.Beger mig till Martin för att finslipa vår stipendieansökan som ska vara inne i morgon.
4.Mörkar våra stipendieplaner för  konkurrenrande studenter på msn som undrar vart man ska skicka ansökan. Inte vet jag svarar jag =) Taskigt JA, kul JÄTTE!
5.Tränar innebandy på Idrottens Hus. Varför är jag så bra, det vet jag inte heller. En gåva från Herren ovan kanske?
6. Lagat lax & klyftpotatis, ätit maten, blivit mätt och belåten. Länge leve laxen!

Så, då var det dags för mig att dra mig tillbaka. Klockan är nu 22.22 så jag passar på att önska mig något..................... nu var det gjort! Fred på Jorden!


Planerar att skriva några rader på tisdag igen och jag hoppas att DU då besöker SME:s kårblogg igen! 


Hoppas ni får en trevlig start på veckan! 

/Daniel Arvidsson
Skattmästare SME  


RSS 2.0